• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. I.

20.03.2024

15:03

Ko sme da joj izađe na crtu? Gordana je trostruka svetska šampionka u obaranju ruke!

Privatna arhiva

Vesti

Ko sme da joj izađe na crtu? Gordana je trostruka svetska šampionka u obaranju ruke!

Podeli vest

Gordana Đurđević (28) iz Ljubovije nije jedina uspešna sportistkinja, ali kada se doda da je trostruka svetska šampionka u obaranju ruke, onda je to već druga priča!

Gordana je članica kluba "Orlovi" iz Majura kod Šapca, a ovaj sport je, kaže, počela da trenira sasvim slučajno u klubu "Sajan", kad se prijavila i za dobrovoljno služenje vojnog roka. 

- Želela sam da dokažem da smo i mi devojke ravnopravne i da možemo da izdržimo sve kao i muškarci. Odslužila sam šest meseci vojnog roka u Valjevu i Požarevcu, a onda me je jednog dana nazvao Miloš Zeljić, predsednik Srpske unije za obaranje ruku, koji je zaslužan za popularizaciju ove disipline u Šapcu i Zapadnoj Srbiji - priča Gordana. 
 

Za četiri godine, bila je prva na svetskom prvenstvu u Francuskoj i dva puta u Slovačkoj, a prošle godine na državnom šampionatu u finalu poražena je od Rumunke. Sad se vredno sprema za naredno prvenstvo države koje se održava u maju, u Šapcu. 

Foto: Privatna arhiva

Gordana Đurđević, trostruka svetska šampionka u obaranju ruke

 

Sa 163 centimetara visine i krhkom građom, retko ko bi pomislio da ima takvu snagu u rukama, a na to samo odgovara osmehom. 

- U Srbiji sam dosad osvojila sve zlatne medalje, nadam se da će se niz nastaviti - dodaje.  

Trening za ovaj sport nije samo dizanje tegova i jačanje mišića, već je, kako kaže, važna i tehnika i koncentracija. 

Foto: Privatna arhiva

Gordana u finalu Svetskog prventsva u Slovačkoj

 

- U svetu je obaranje ruke veoma popularan sport i volela bih da tako bude i kod nas i da ima više takmičarki. Kad čuju šta treniram, momcima je to izazov pa žele da oprobaju snagu sa mnom. Ponekad pobedim ja, a nekada me i puste, a kad izgubim, uvek mi čestitaju - otkriva Gordana.  

Želja joj je da osnuje sopstveni klub a mladima poručuje da se oprobaju u onome što žele.

- Svaki početak je težak, ali niko ne treba da odustane od svojih snova i ciljeva - poručuje naša šampionka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set