• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. N.

16.02.2024

13:47

Mama Jasmina ima 12 dece, dobila je zlatnu medalju za Dan državnosti, ali ovo niste znali o njoj! Samo jednu želja ima!

printscreen RTS

Vesti

Mama Jasmina ima 12 dece, dobila je zlatnu medalju za Dan državnosti, ali ovo niste znali o njoj! Samo jednu želja ima!

Podeli vest

Kragujevčanka Jasmina Filić (41) majka dvanaestoro dece jedna je od više od 200 dobitnika priznanja povodom Dana državnosti. Jasmini je zlatnu medalju uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sa njom je bio i mali Konstantin (5).

Konstantin ima još šetoricu braće i pet sestara. Svi su dobra i zdrava deca, sem Bogdana (7).

Zato Jasmina u razgovoru za Informer kaže da joj je bila posebna čast da kao majka dobije ovo visoko priznanje lično od predsednika, ali da joj je najveća želja da joj Bogdan ozdravi.

- Moja životna i najveća želja jeste da moj sin Bogdan bude zdrav. Već pet godina imamo veliki problem. Dete nam ima epilepsiju, ne priča, ima terapije, ali nema uspeha. On ide u specijalnu školu, ali ni tamo nema pomaka - s uzdahom priča Jasmina. 

Foto: printscreen RTS

Porodicu Filić u Kragujevcu je krajem prošle godine posetio predsednik Aleksandar Vučić

 

Zatekli smo je pred polazak u Grčku. Idu na ostrvo Egina u manastir Svetog Nektarija Eginskog, za koji veruju da može da im pomogne. 

- Nadamo se milom Bogom i Svetom Nektariju da nam dete ozdravi i da opet čujem kako mi kaže "mama". Teško je - kaže Jasmina. 

Iz mesta Grbice došla je u naselje Male Pčelice, kada se udala za Radojicu (50). On je pak u Šumadiju došao iz Prištine. Žive u kući, Radojica je konobar, radi u sali za organizovanje slavlja, a posao tek počinje s lepim vremenom.

- Imamo socijalnu pomoć i dečji dodatak za četvoro dece. Svi su, hvala bogu, dobra i vredna deca. Teodora (18) završava Ugostiteljsku, Arsenije (17) je u Farmaceutskoj, Danilo (15) uči za turističkog tehničara, a Anastasija (14) se sprema za Ekonomsku, da upiše za carinika - nabraja ova hrabra majka. 

Simonida (9), Filip (10), Vasilije (12) i Sofija sa Anastasijom idu u osnovnu školu. 

Najmlađi u porodici je Metodije, koji je tek prohodao, pa za njim stalno neko mora da trči, priča, dok se Konstantin uporno ubacuje razgovor.

- Šta sam to propustio - radoznalo pita umilnim glasićem.

Jasmina se smeje. 

- Konstantin je čudo! Bez njega nisam mogla da dođem na uručenje priznanja. On sve voli da vidi, da čuje. On i Stefana idu u vrtić, a kada je jednom bilo testiranje u vrtiću, rekli su mi da ima natprosečnu inteligenciju. Zaista smo ponosni na njega i podržaćemo ga u interesovanjima, šta god bude želeo da bude. On je jedna sveznalica naša -  vraća joj se širok osmeh na lice. 

Sa optimizmom kreću u Grčku. Samo jednu želju imaju svi Filići, a posebno mama Jasmina...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set