• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G. R.

21.03.2024

12:45

Stop teretnjacima! Meštani odahnuli, kamioni više ne prolaze kroz Majur!

G. R.

Vesti

Stop teretnjacima! Meštani odahnuli, kamioni više ne prolaze kroz Majur!

Podeli vest

Na inicijativu saveta Mesne zajednice prigradskog naselja Majur gradska uprava Šapca je odlučila da teretnjaci preko 10 tona nosivosti više ne mogu da se kreću deonicom od "Sokine kafane" do kružnog toka i prolaze kroz centar ovog mesta.

Odmah su postavljeni saobraćajni znaci koji najteže kamione sa ulica Svetog Save i Vojvode Putnika usmeravaju na obilaznicu.

- Od kako je pušten saobraćaj na auto-putu od Šapca do Rume, intenzitet saobraćaja kroz naše selo se višestruko uvećao. Šleperima je izlazak na auto-put najbliži kroz Majur i mnogo više nego ranije je kamiona sa teškim teretom što osim oštećenja saobraćajnice ugrožava i bezbednost svih učesnika u saobraćaju - rekli su u mesnoj zajednici.


Stanovnici dve ulice kojima se najbrže stiže do Šapca, pa su veoma prometne, odahnuli su od kada je smanjen broj teretnjaka. Bezbedniji su svi učesnici u saobraćaju, a naročito pešaci i deca jer se i osnovna škola nalazi u centru mesta.

Foto: G. R.

Kamioni sa ulica Svetog Save i Vojvode Putnika usmeravaju se na obilaznicu

 

- Postalo je nepodnošljivo jer su nebrojeni teški kamioni i danju i noću špartali kroz selo. Ovo je dobra inicijativa mesne zajednice i primer kako selo i grad mogu da reše problem običnih građana - kaže meštanin Majura.
Ranije su teretnjaci "proterani" iz ulica Cara Lazara i Cara Dušana, tako što je zabranjen
saobraćaj za kamione nosivosti preko 3 tone.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set