• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2021

07:57

OVAKO JE MIKA ALEKSIĆ GOVORIO O SVOJIM UČENICAMA Na pitanje novinara o zaljubljivanju u njega dao JEZIV ODGOVOR

Estrada

OVAKO JE MIKA ALEKSIĆ GOVORIO O SVOJIM UČENICAMA Na pitanje novinara o zaljubljivanju u njega dao JEZIV ODGOVOR

Podeli vest

Ukupno devet devojaka optužilo je čuvenog profesora glume Miroslava Miku Aleksića (68) da ih je silovao i se**ualno zlostavljao.

Kao bomba odjeknula je u srskoj javnosti ispovest mlade glumice Milene Radulović da ju je Aleksić zlostavljao.

- Radulovićeva je podnela prijavu protiv bivšeg profesora glume i izašla u javnost sa svim detaljima zlostavljanja koje je pretrpela kad je imala samo 17 godina. To je ohrabrilo i ostale Mikine žrtve da svedoče. Za sada je njih devet optužilo Aleksića u policiji za zlostavljanje, ali je sasvim moguće da ih je bilo mnogo više. Za sada su do tužilaštva stigle četiri krivične prijave protiv Aleksića, i to zbog zlostavljanja Milene Radulović i još tri devojke, među kojima je i maloletnica koja je silovana pre mesec i po dana - saznaje Informer.

Dobijao nagrade

Mika Aleksić je godinama važio za uglednog učitelja glume kod kojeg su išli naši poznati glumci. 

 

Aleksić je 2014. dobio nagradu Zlatni beočug Kulturno-prosvetne zajednice Beograda za trajni doprinos kulturi glavnog grada Srbije. Jedan novinar ga je tom prilikom upitao da li se neka učenica zaljubila u njega, a Aleksić je odgovorio:

Foto: Informer

Milena Radulović iznela je u javnost optužbe protiv MIke Aleksića


- To su prirodna pubertetska osećanja koja se ponekad jave. To su naklonosti u situacijama kad ti je neko blizak. Ali to se lako prevaziđe. Prevede se u drugi oblik i uvek dobije pravi prijateljski sadržaj. I ja sam se u gimnaziji zaljubio u profesorku - rekao je on tada.

Aleksiću je nakon saslušanja u Tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Advokat Nebojša Perović kaže da će tužilaštvo u toku istrage protiv Miroslava Mike Aleksića imati mnogo problema jer će se na sudu teško dokazati optužbe koje se pominju u javnosti.

Jedinstven slučaj
- Krivična dela za koje se tereti Aleksić su među najtežima u moralnom smislu. Kako sam saznao iz medija, više žrtava silovanja je u pitanju, neke su ranije zlostavljane, a neke u skorijem periodu. Kod tih "skorijih žrtava" je, osim njihovog svedočenja, moguće naći i neke druge dokaze, u smislu svedoka i slično. Moram istaći da se, bez obzira na težinu krivičnog dela, mora poštovati pretpostavka nevinosti, iako se radi o dosad jedinstvenom slučaju... Verujem da će ovo suđenje biti praćeno kao u filmovima, ali samo dokazivanje biće izuzetno teško. Na tužilaštvu je veliki posao, a sud će, verujem, u skladu sa svim dokazima, bez obzira na raspoloženje javnosti, doneti pravilnu odluku - objasnio je Perović, i dodao da Aleksiću preti od pet do 15 godina zatvora:


- Međutim, to zavisi od toga da li se ovde radi o produženom krivičnom delu ili će se okrivljeni za svaku žrtvu teretiti kao za posebno krivično delo. Ako se bude teretio za svaku žrtvu pojedinačno, sud mu u tom slučaju može izreći do 20 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17