• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.01.2021

16:28

SKANDALOZNA ODLUKA! Cvijanović: CIK osporila izbornu volju građana

Balkan

SKANDALOZNA ODLUKA! Cvijanović: CIK osporila izbornu volju građana

Podeli vest

Poništavanjem izbora u Srebrenici i Doboju CiK BiH je na najgrublji način osporila izbornu volju birača u ovim lokalnim zajednicama i stavila se u službu ostvarivanja zajedničkih političkih interesa Sarajeva i opozicionih stranaka u Srpskoj, izjavila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović

- Ova skandalozna odluka predstavlja svojevrsnu osvetu građanima Doboja od onih političkih partija koje su uzurpirale CIK, a koje su u tom gradu svedene na nivo statističke greške - rekla je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Naglasila je da istovremeno SDA, uz svesrdnu pomoć SDS-a i PDP-a, na ovaj način kažnjava Srebrenčane zbog toga što su ubedljivom većinom glasali za Mladena Grujičića, a ne za njihovog kandidata.

"Posebno je sramotno to što su izborni rezultati poništeni isključivo na onim biračkim mestima na kojima glasaju srebrenički Srbi, ali ne i tamo gde dominantno glasaju Bošnjaci", navela je.

Ona je konstatovala da se neosnovanim i neargumentovanim odlukama, poput ove, nastavlja urušavanje integriteta CIK-a koje je započeto nelegalnim izborom ovog saziva i instaliranjem pojedinih članova koji su na to mesto došli direktno sa pozicija savetnika svojih stranačkih lidera ili iz partijskih organa i struktura.

- Republika Srpska osuđuje ovakvu odluku kao neopravdanu, politički motivisanu i usmerenu na osporavanje izborne volje građana Srpske, kao i urušavanje njenog demokratskog kapaciteta. Osuđujemo i političku motivisanost CIK-a, činjenicu da su namerno odugovlačili odluku, da su kršili zakon, kao i to što rade po direktivi raznih centara moći koji smatraju da načelničko mesto u Srebrenici treba da bude rezervisano za Bošnjake, bez obzira na volju birača - poručila je Cvijanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija