• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

06.11.2019

16:45

NE MEŠAJTE SE U PRAVOSLAVLJE! Lavrov raspalio po Amerima: POKUŠAVATE DA PRODUBITE RASKOL, ZNAM ŠTA SMERA POMPEO!

Vesti

NE MEŠAJTE SE U PRAVOSLAVLJE! Lavrov raspalio po Amerima: POKUŠAVATE DA PRODUBITE RASKOL, ZNAM ŠTA SMERA POMPEO!

Podeli vest

SAD pokušavaju da prodube raskol u celom pravoslavnom svetu, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa grčkim kolegom Nikosom Dendiasom

Prema rečima Lavrova, SAD stvaraju uslove za diskusiju oko priznanja takozvane Pravoslavne crkve Ukrajine, čime produbljuju raskol.

On je naglasio da je, pre nego što je poglavar Grčke pravoslavne crkve arhiepiskop Atinski Jeronim poslao "mirovno pismo" poglavaru PCU Epifaniju, u Atinu doputovao generalni sekretar SAD Majk Pompeo.

Po njegovim rečima, Pompeo „nije krio da je, među pitanjima koje je on tamo rešavao bilo i to pitanje“.

- Poglavar raskolničke PCU Epifanije je javno izjavio da bi formiranje te strukture bilo nemoguće bez direktne podršku SAD - dodao je ministar.

TRAMP JE BOG, A BELA KUĆA SVETO MESTO! Upoznajte novu savetnicu predsednika Amerike za RELIGIJU, koja se TRI PUTA RAZVODILA I BANKROTIRALA! (VIDEO)

Pri tome, Lavrov je naglasio da u Moskvi nisu videli zvanično priznanje nove ukrajinske strukture, već samo o tome slušali u pismu arhiepiskopa Jeronima.

Diplomata je naglasio da crkveno pitanje neće postati prepreka za međudržavne odnose Rusije i Grčke.

Ministar je naglasio da „Rusija nema nikakvu želju da veštački pravi probleme i prepreke za razvoj saradnje u svim oblastima“.

Podsetimo, u oktobru je arhiepiskop Atinski i cele Rusije Jeronim zvanično priznao autokefalnost Pravoslavne crkve Ukrajine. Ruska pravoslavna crkva je prekinula odnose sa poglavarom Grčke crkve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
usa sila

pre 4 godine

pederluk široko raširen u ruskoj vojsci pravoslavni turci iz zemlje treceg svijeta srbije u šoku.Amerija bi satrala rusiju za par dana vojni proracun USA 700 ruski 60 milijardi

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija