• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Ekspres

22.11.2019

16:07

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO! DOK SU PUCALI U KENEDIJA, svi su krenuli da beže, a ona je jedina stajala i u ruci držala OVO?! (VIDEO)

Vesti

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO! DOK SU PUCALI U KENEDIJA, svi su krenuli da beže, a ona je jedina stajala i u ruci držala OVO?! (VIDEO)

Podeli vest

Američki predsednik Džon Kenedi ubijen je na današnji dan pre tačno 56 godina, a sam atentat i dalje je predmet raznih nagađanja i teorija zavere. Najnovija odnosi se na misterioznu ženu koja u momentu kad je Kenedi ubijen slika, dok drugi oko nje beže u zaklon.

Navodno ju je čak i FBI tražio, ali njen identitet nikad nije obelodanjen, niti je pronađena, kao i šta je ona fotografisala dok Kenedi pogođen.

Odmah posle atentata na predsednika, FBI i CIA započeli su sa ispitivanjem ljudi, uzimanjem izjava sa mesta događaja i posmatrača koji su se tog 22. decembra zatekli u Dalasu. To se odnosilo posebno na sve one koji su snimali ili fotografisali događaj, a čije snimke i slike su bile zaplenjene kako bi se otkrio ili otkrili potencijalni atentatori. Svi ti snimci svrstani su u dokazni materijal i bezbroj puta pregledani.

Ono što je mnogo decenija kasnije utvrđeno detaljnijom analizom bilo je prisustvo misterione žene sa maramo na glavi, koja u rukama drži nešto slično kao kameru, koja je bila uperena u moto pratnju američkog predsednika dok je kolona prolazila u trenutku kad su ispaljeni prvi hici.

Foto: printscreen

Pažnju istražitelja navodno je privukla ta žena zbog marame, jer tog dana niti je u Dalasu padala kiša niti je novembarsko sunce bilo toliko jako. Na snimcima se vidi da je imala bež kaput, srednje je visine i jače fizičke građe zbog čega je dobila nadimak ” Babuška” po čuvenoj ruskoj nacionalnoj lutki. Da cela misterija bude dodatno potkrepljena, niti jedna fotografija, niti jedan snimak gde se ona vidi, ne pojavljuje se njeno lice dovoljno jasno da bi bila identifikovana.

Hajka oko potrage za misterioznom ” Babuškom” išla je toliko daleko da su je povezivali, da je ona zapravo bila upletena u zaveru da se ubije predsednik i da je ona bila jedan od pomagača.

ŠOKANTNI DETALJI IZ DNEVNIKA UBIJENOG PREDSEDNIKA SAD DŽONA F. KENEDIJA: Hitler je imao ono od čega nastaju legende!

Navodni preokret nastao je 1970. kada se izvesna Beverli Oliver pojavila u policiji sa tvrdnjom da je ona zapravo ” Babuška” i da joj je FBI zaplenio fotoaparat na dan atentata. Međutim, Beverli je pogrešila u startu u koracima. Na pitanje koji je njen model kamere bio ona je rekla ti, koji se počeo da koristi godinama kasnije.

Dalja ispitivanja svedoka i analiza fotografija pokazala je da je Babuška bila starija i krupnija nego što je bila Beverli Oliver.

Mediji su na vrhuncu Hladnog rata lansirali tezu da babuška ne drži fotoaparat već dvogled i da je bila osmatrač. Pojavila se i teorija da je ona ruska špijunka, koja je znala za atentat, a onda misteriozno nestala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17