• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

06.01.2021

09:07

TESNO U DŽORDŽIJI! Demokrata proglasio pobedu, ali i dalje neizvesna odlučujuća bitka za AMERIČKI SENAT!

Vesti

TESNO U DŽORDŽIJI! Demokrata proglasio pobedu, ali i dalje neizvesna odlučujuća bitka za AMERIČKI SENAT!

Podeli vest

Trka na izborima za Senat, koji su u utorak održani u američkoj saveznoj državi Džordžija, neizvesna je da bi već sada znao ishod, pošto su republikanci Keli Lefler i Dejvid Perdju rame uz rame sa demokratama Rafaelom Vornokom i Džonom Osofom

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova, Vornok, koji bi mogao da bude prvi Afroamerikanac iz Džordžije u Senatu ako bude izabran, vodi u odnosu na Lefler sa 50,4 odsto osvojenih glasova, dok Lefler ima 49,6 odsto, pokazuju rezultati Edison Risrča.

Demokrata Rafael Vornok proglasio je pobedu na izborima za američki Senat, dok je njegova republikanska rivalka, senatroka Keli Lefler, rekla da će iz trke na kraju izaći kao pobednica, navodi Rojters.

Američka agencija AP jedina javlja da je Vornok pobedio u trci za Senat. Prebrojavanje glasova se nastavlja danas.

„Idem u Senat da radim za celu Džordžiju, bez obzira za koga ste glasali na ovim izborima“, rekao je Vornork u video snimku, koji je objavljen onlajn.

Nekoliko trenutaka pre njega obratila se Lefler, koja je svojim pristalicama poručila da će pobediti na izborima.

„Na putu smo do pobede i ostajemo na njemu“, rekla je Lefler.

 

 

Demokrate se nadaju da će osvojiti oba mesta u Senatu i preuzeti kontrolu nad tim telom. Republikanskoj partiji je potrebno još jedno mesto da bi sačuvala većinu u Senatu. Posle izbora 3. novembra, situacija u Senatu je postala vrlo tesna — 50 mesta osvojili su republikanci, a demokrate 48.

Tada nijedan od kandidata u Džordžiji nije dobio neophodnih 50 odsto glasova. Republikanska partija je u prethodnom sazivu imala većinu u Senatu sa 53 predstavnika, naspram 45 demokratskih i dvoje neutralnih, koji su prišli demokratskom kokusu.

Senat je gornji dom američkog Kongresa, koji zajedno sa Predstavničkim (donjim) domom, čini zakonodavno telo SAD. Izabrani predsednik Džo Bajden i aktuelni Donald Tramp prisustvovali su završnim mitinzima kandidata svojih partija za senatore iz Džordžije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Tramp je pobedio ,sad zahvaljujući njemu potvrdilo se ono što srbi tvrde tri decenije.Amerika je sluga bogate elite koja je porobila svoj narod demokratijom koja je samo za bogate.Sreća pa se svet budi i kako to biva ,sami amerikanci će istinu poslednji uvideti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17