• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2020

15:30

UMETNICI ĆE DOBITI NOVČANU POMOĆ! Prva uplata najkasnije u utorak!

Podkast

UMETNICI ĆE DOBITI NOVČANU POMOĆ! Prva uplata najkasnije u utorak!

Podeli vest

Udruženje "Srbija u pokretu" uputilo je pismo premijerki Ani Brnabić, ministru Siniši Malom i narodnim poslanicima u kojem su apelovali da se reši finansiranje slobodnih umetnika u vreme pandemije. Danas je zamenik gradonačelnika Beograda potvrdio da će im to biti omogućeno

Umetnici su od države tražili da hitno izdvoji novac i nađe rešenje, te podsećaju da je Vlada Srbije ignorisala predloge umetničkih udruženja Ministarstvu kulture, a da uredbom o rebalansu budžeta nije izdvojen ni dinar za pomoć ovom sektoru.

OBELEŽENA MESTA NA STAJALIŠTIMA GRADSKOG PREVOZA! Ovako izgledaju nove mere zaštite!

Ipak, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Beograd pronašao način da pomogne svojim samostalnim umetnicima.

- Napravili smo spisak od 309 umetnika koji su radili po ugovoru o delu za naše kulturne ustanove i odlučili smo da im tri meseca isplaćujemo po 30.000 dinara - rekao je Vesić.

VIKEND BEZ KARANTINA, ALI ULICE PRAZNE! Evo kako izgleda Beograd 2. maja!

BIĆE KAŽNJENI ONI KOJI KRŠE POLICIJSKI ČAS! Kazne jednake za sve!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija