• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2023

13:39

Mitar Mrkela za Informer TV: Erakovićev transfer je planiran, Bahar je to znao! (VIDEO)

Informer

Live TV

Mitar Mrkela za Informer TV: Erakovićev transfer je planiran, Bahar je to znao! (VIDEO)

Podeli vest

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela za Informer TV otkrio je da Strahinja Eraković ima dve ponude, te da će tokom narednih dana doneti odluku gde će nastaviti karijeru.

Danima se spekulisalo da će Strahinja Eraković potpisati za moskovski Spartak, ali se u trku za defanzivca Zvezde uključio i Zenit iz Sankt Peterburga i pokvario posao Moskovljanima. Mitar Mrkela ipak kaže da defanzivac još nije izabrao klub.

Eraković bira

- Treba naglasiti da je transfer Erakovića planiran, a sa njim smo upoznali i trenera Baraka Bahara pre nego što je došao. Čekala se samo prava ponuda. Imamo dve ponude i na njemu je da odluči šta je za njega bolje. U zavisnosti od finansijske ponude za njega i sportskih ambicija on će odlučiti. Mislim da ćemo tokom narednih dana znati gde odlazi - kazao je Mitar Mrkela za Informer TV.

 

Sportski direktor šampiona Srbije zadovoljan je kako ekipa izgleda pred početak nove sezone.

- Mislim da smo turnir u Rusiji odigrali dobro, da je Zvezda izgledala drugačije, brže, modernije, promovisali smo i mlade igrače. Ovo je tek početak, tek nas čekaju glavne utakmice. Rekao bih da smo na dobrom putu. Već godinu dana pripremamo tim da bismo ovako izgledali. Do sada smo doveli pet igrača, svi fudbaleri, novi i mladi, ostavili su dobar utisak, a uz želju da igramo modernije i podmladimo ekipu bilo je dovođenje Bahara, koji je dokazani trener, koji je nametnuo svoj stil igre.

Foto: Informer

 

 

Zvezdina deca su tokom priprema briljirala, Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović su budućnost kluba sa "Marakane". 

- Pored sportskih ciljeva, osvajanje titule i grupne faze evropskih takmičenja, cilj je promocija mladih igrača. Imamo omladinsku školu, Grafičar, gde se kale naši igrači, trudimo se da promovišemo dosta mladih. Uspeli smo, najveći produkt poslednjih godina je Strahinja Eraković, postao je i A reprezentativac. Šljivić, Mijatović i Nedeljković se ostavili odličan utisak i budućnost su Zvezde.

Zvezda je ove sezone osigurala direktno učešće u Liga šampiona, a Mrkala veruje da će biti konkurentnija nego prethodnih sezona.

- Tu igraju najbolji igrači na svetu, dva puta smo učestvovali.  U drugom učešću smo umalo prošli u nokaut fazu Lige Evrope. Imamo ambicije da ove godine budemo konkurentniji, da se pokažemo u mnogo boljem svetlu. Uradili smo sve da dovedemo dobre igrače i trenera. Videli ste na ovom turniru u Rusiji da smo drugačiji, da igramo modernije i verujem da ćemo moći da se suprostavimo jakim rivalima.  Zavisiće i od žreba, očekujem da bude povoljan.

Konkurentniji u Ligi šampiona

Novi trener Barak Bahar oduševio je sve u Zvezdi. 

- Zna šta hoće, beskompromisan je u svojoj filozofiji, izuzetno je komunikativan, voli da priča sa ljudima iz kluba. Jako smo zadovoljni.

Imao je Mrkela poruku i za navijače Zvezde pred početak takmičenja u Superligi i Ligi šampiona. 

- Mi smo poslednjih sezona osvajali duple krune, igrali u Evropi, ali Zvezda uvek mora da bude bolja. Ne krijemo se iza trenutnih rezultata. Zvezda je klub koji zahteva bolje i bolje, rezultate i igru. Sve smo uradili da bismo sada ovako izgledali. Ovo što smo videli u Rusiji je ohrabrenje i mislim da su navijači to prepoznali. Koliko znam, vlada zadovoljstvo. Možemo da budemo još bolji - poručio je Mrkela za Informer TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija