• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.07.2023

09:46

Marinika je pokazala najveći stepen nemoralnosti kada je u pitanju tragedija u "Ribnikaru" - Narodni poslanici ujedinjeni u stavu oko Đilasove saradnice

Pedja Milosavljević

Live TV

Marinika je pokazala najveći stepen nemoralnosti kada je u pitanju tragedija u "Ribnikaru" - Narodni poslanici ujedinjeni u stavu oko Đilasove saradnice

Podeli vest

Gosti Info jutra na Informer TV bili su narodni poslanici Nataša Jovanović, Bilja Pantić Pilja i Uglješa Grgur koji su govorili o Anketnom odboru, skandaloznom ponašanju opozicije i o tome da je Mariniki Tepić, potpredsenici Stranke slobode i pravde, jedino bitno da bude u centru pažnje, a ne bol roditelja stradale dece.

Nataša Jovanović, narodna poslanica, na samom početku razgovora istakla je da je Srpska napredna stranka ispoštovala deo opozicije da se oformi Anketni odbor, ali da su zatim pale sve maske što se tiče Marinike Tepić.

- Pre tog zvaničnog dopisa, advokati su se već izjasnili. Anketni odbor je obrazovan na inicijativu opozicionih poslanika na sednici 16. maja. SNS je kao odgovorna politička stranka rekla da prihvata zahteve opozicije da se uvede Anketni odbor. Za nas je bilo najvažnije šta kažu roditelji na sve to. Imali smo zatim šokantnu izjavu Marinike Tepić i to samo dan nakon što je izabrana za predsednicu Anketnog odbora. Pale su sve maske - istakla je Jovanović. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Bilja Pantić Pilja, narodna poslanica, pojasnila je kako je izgledala atmosfera na sednicama Anektnog odbora i istakla da je opoziciji jedino bilo bitno da bude na čelu Anketnog odbora.

- Oko samog Anketnog odbora moram da kažem da su za njega glasali 193 poslanika. Prva sednica Anketnog odbora prošla je vrlo nesrećno. Došlo je do sukoba opozicije, Boško Obradović je bio protiv Marinike Tepić itd. Sve u svemu to je sve bila zloupotreba tragedije u političke stranke. Imali smo narednu sednicu gde smo trebali da uvedemo dnevni red. On je jedva usvojen i to zahvaljujući poslanicima iz vladajuće većine. Tada je tek trebalo da ide lista i program rada šta ćemo raditi u narednih 30 dana. Marinika Tepić je zatim dostavila spisak koga će ona sve da ispituje. Svrha svega ovoga je da imate opoziciju na čelu Anketnog odbora, da se slikaju i da budu u centru pažnje. To je strašno. Mi smo dobili onda dopis roditelja i njihovih advokata da se rad Anketnog odbora obustavi. Sve dalje pretvorilo se u političko lešinarenje opozicionih poslanika - rekla je Pilja. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Uglješa Grgur, narodni poslanik, naglasio je da nije podržao Tepićevu, jer nije stručna i da joj je najvažnije da Anketni odbor postoji uprkos jasnom stavu roditelja da on bude ukinut.

- Lično nisam podržao Mariniku Tepić, jer nije stručna. Tražio sam da se Anketni odbor ukine, s obzirom da su roditelji stradale dece to tražili. Bio sam svedok političke propagande i samo sam molio na sednici da svi mi budemo ljudi. Krivca u državi stvarno nema, već su tu zatajili roditelji onog koji je počinio tragediju. Marinika Tepić je opet kritikovala i nastavila da taj Anketni odbor nastavi da radi. Skupština je osnovala Anketni odbor i ona može i da ga ukine - naglasio je Grgur. 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Narodna poslanica Nataša Jovanović je dalje dodala da je Marinika Tepić pokušala da zloupotrebi tragediju u političke svrhe i da je pokazala jednu vrstu nemorala i neljudskosti.

- Marinika Tepić je ovu tragediju pokušala apsolutno da zloupotrebi u političke svrhe. Anketni odbor kao kolektivni organ utvrđuje okolnosti i činjenice. Marinika Tepić je izvršila tu personalizaciju i pokazala je neku vrstu neljudskosti i nemorala. Ona je čak izjavila da krivi i predsednika Skupštine Orlića i SNS i predsednika Vučića. Mogu da kažem da je Marinika pokazala najveći stepen nemorala u ovakvoj tragediji - podvukla je Jovanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija