• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2023

08:30

Veliki projekti ohrabruju mlade da ostanu u našoj zemlji! Životu u Srbiji je dat smisao, nismo prodali veru za večeru! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Veliki projekti ohrabruju mlade da ostanu u našoj zemlji! Životu u Srbiji je dat smisao, nismo prodali veru za večeru! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik srbije Aleksandar Vučić najvio je veću prosečnu platu 2025. godine, ali je govorio i smanjenju nezaposlenih. O ekonomskom razvoju Srbije pričaju gosti Informer TV Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju i i Miljan Jovićević, analitičar.

- Da je samo reč o brojevima i novcu, nikada ne bismo mogli da konkurišemo zapadnoevropskim zemljama. Da je to samo aukcijski pristup, mi nikada ne bismo mogli da pariramo. Druga priča je što se gradi ta priča o smislu u Srbiji. Kada imate osećaj smisla, vi možete da pretpite to što vaš kolega ima veću platu u nekoj drugoj zemlji. To očuvavanje dece i unuka u zemlji, davanje smilsa svom životu, suština je da ti sebi organizuješ ostanak i da se osećaš dobro u zemlji, društvu, među prijateljima. Način života u Srbiji nema nigde u svetu. Ko ima osećaj smisla, njemu uspeh nije sve u životu. Ako nemaš osećaj smisla, a imaš uspeh, onda ne možeš da konkurišeš drugim zemljama. Jako je bitno pričati o tome da se letuje u Srbiji, patriotizam je u ostanku u zemlji, u odlasku i povratku - istakao je Dragoslav Bokan. 

Foto: Zoran Sinko

Dragoslav Bona i Miljan Jovićević

Bokan je istakao i da bismo mnogo lakše živeli da smo priznali tzv. Kosovo, uveli sankcije Rusiji, kao i da smo priznali navodni zločin u Srebrenici.

- Mogli smo da prodamo veru za večeru, i to kakvu večeru. Mi nismo prostitutke, mi smo narod, i to kakav narod! -

O velikom značaju specijalizovane izložbe EXPO2027 čiji ćemo biti domaćini, govorio je naš gost Miljan Jovićević.

- Jedan grandiozni projekat, jedno velelepno zdanje koje će se nastaniti nadomak Beograda, u Surčinu. Tu će se otvoriti privredni poligon da se uključi širok spektar zanimanja. Infrastruktura koja je sad slabija, pospešiće se, planirano je nekih 120 hotela, što će dodatno privući posetioce - naveo je on.

Kako infrastrukturni projekti utiču na ekonomski rast naše zemlje, poslušajte u našem Info Jutru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija