• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2023

12:14

Polomio mi je tri rebra, davio me i bacao po podu! Potresna ispovest devojke koja je trpela nasilje od partnera: Veštak rekao da se sama izubijala! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Polomio mi je tri rebra, davio me i bacao po podu! Potresna ispovest devojke koja je trpela nasilje od partnera: Veštak rekao da se sama izubijala! (VIDEO)

Podeli vest

Strašno nasilje doživela je Nada Grujičić od strane svog partnera, a svoju ispovest ispričala je u Info jutru Informer TV. Sa njom u studiju bio je i advokat Pavle Staničić.

Nada je pre godinu dan preživela nasilje od partnera sa kojim je živela, a modrice i tragove nasilja imala je po celom telu. Na Uskrs prošle godine od posledica strašnih batina pukla su joj 3 rebra, a čitavo telo bilo joj je u podlivima.

- Bila je to vrlo lepa veza, nakon čega je počelo odvajanje od prijatelja, porodice, na kraju me je i od same sebe odvojio. Završila sam sa 3 polomljena rebra. Prvo je bilo lepo, pa je počelo sa tim da mu smetaju moji nokti, kosa, prijatelji, branio mi je svašta, sve vreme sam trpela psihičko nasilje. Psihičko nasilje uvek nekad pređe u fizičko. Ja sam se tešila, mlad je. Na kraju sam se uvek predavala i prihvatala sve što je rekao. Bilo je u početku nasrtanja, stezanja ruku, odgurivanja. Posle 6 meseci sam shvatila da nisam srećna, volim ga, ali nešto nije u redu - počela je Nada svoju ispovest za Informer TV.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Nakon tog perioda, predložila je svom partneru da idu kod psihijatra, ali je on to kategorički odbio uz rečenicu:"Spavaćeš sa njim!" Fizičko nasilje je počelo kada se oduprela nasilniku.

- Izbaci me iz kreveta, moram da spavam na podu, čupanje, šamaranje... Otišla sam od njega, ap me je manipulacijom uspevao da me vrati. Tada se desilo batinjanje. Obratila sma se drugarici, nisam pričala nikome ranije. Ljudi su videli da meni nema pooći, jer sam uz njega stajala. Na kraju sam se u januaru obratila prijateljici koja u tom momentu išla kod psihijatra, ona je prenela to psihijatra i rekla mi:"Nado, ti trpiš teško psihičko nasilje, preporučio ti je da razmisliš da li ćeš da ostaneš u takvom odnosu, to može da preraste u fizičko nasilje." I preraslo je - kazala je ona.

Pretukao me je i otišao da spava

Učinio mi je to da sam imala osećaj da nemam gde da odem, rekla je naša gošća, o prvom fizičkom nasilju koje je doživela od partnera.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Plakala sam, kumila molila da mi objadsni zašto mi to radi. On je samo otišao da spava, ostavio em na podu da ležim Otišla sam, ali sam se vratila posle nekoliko dana. Ne mogu da tvrdim da nisam imala osećaj da nemam gde da odem, ali oni takvu situaciju naprave da misle da imaš samo njih. Kao da sma bila potpuno isključena - rekla je i navela da su i njeogovi roditleji znali za nasilje, ali da je rekacija majke bila samo rečenica:"Dosta više, ne mogu više da vas slušam".

Nada je sa svojim partnerom otišla potom na Divčibare, kako bi "radili na vezi".

- Prebijanje se događa na Uskrs. Svaki dan je bilo rasprave,jer ja ne valjam. Drug je došao da provede sa nama Uskrs, one je otišao po njega, ja sam ostala sama da spremam večeru. Nije ih bilo nekoliko sati, ja sam pokušavala da ga dobijem, on se nije javljao. Na kraju se javio, rekao je da su jeli, pili, ja sam pitala da li je to normalno, a ja sam spremila večeru. Sedeli smo u dnevnoj sobi, igrali karte, pričali, bili smo sa prijateljima, opet je krenuo da me omalavažava. U jednom trenutku sam otišla u svoju sobu i legla, on me je zaključao. Ja sam krenula da lupam, on je otključao i tu je krenulo. Sve se dešavalo ispred njegovog prijatelja koji nije pokušao da ga zaustavi. Davio me je, bacao me po podu, udarao, jednim udarcem mi je polovio 3 rebra sa leve strane, sat vremena, ja sam ga molila da me vozi u bolnicu. Spakovao mi je stvari i mene i spustio me na seoski put i ostavio me u mraku. Zvala sam Hitnu pomoć i oni su mi rekli da ja zvučim okej i da nisu taksi služba. Policija mi je rekla da ako ne prijavim, neće doći po mene. Više od sat vremena sam čekala. On se spustio po mene i vratio me u kuću, gurnuo me u krevet i rekao da legnem i ćutim. Najstrašniji mi je momenat kada sam tražila ključ od njegovih kola, mislila sam da će me ubiti - kroz suze je pričala naša gošča.

Foto: informer.rs

 

Nekako je uspela da se odveze do Hitne pomoći, dala je izjave u policijskoj stanici u Čačku i Gornjem Milanovcu, a onda je pozvan i njen partner, koji je dao izjavu u svojstvu građana. To i jeste procedura, kaže advokat Pavle Staničić.

- Nakon uzimanja izjave od oštećene, oni prikupljaju obaveštenja, uzimaju izjavu, obaveštavaju nasilnika o pravima, saslušavaju ga i vrše procenu rizika i mogu doneti 2 mere: udaljavanje iz stana i zabrana prilaska i kontakta licu do najviše 48 sati - kazao je advokat i ukazao da narednu meru donosi javno tužilaštvo koje policija obaveštava.

Nada navodi da se nasilnik branio time da ne poznaje žrtvu nasilja i da tu počinju svi pravni problemi, a advokat navodi da se u tim slučajevima pribegava veštačenju telefona i kontakta, baznih stanica i slično.

Foto: Pedja Milosavljević

 

- Teže se osećam sada, nego tada kada mi se sve to dogodilo, jer nasilnik nije osuđen. Svima sam se obratila kako treba, imala sam teške telesne povrede, lekarski izveštaji su poslati medicinskom veštaku, a one je rekao da vidi jedno polomljeno rebro, uporkos izveštajima specijalista, i kaže da postoji mogućnost da sam sama sebi to uradila. Dokumentacija je poslata u Medicniski fakultet u Beogradu da se dalje veštači i još čekamo - dodala je.

Porodica i prijatelji njenog bivšeg partnera svedoče da se njih dvoje ne poznaju, kao i da nasilja nije bilo, a Prvo osnovno javno tužilaštvo ne podiže optužnicu, jer nema dovoljno dokaza.

Celu ispovest i sa kojim se sve problemima ova mlada devojka susrela, pogledajte u našem Info jutru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija