• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

13:15

Fore Zapada ne prolaze kod moćnog Putina! Pavlović: Azerbejdžan u strahu od ruske intervencije! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Fore Zapada ne prolaze kod moćnog Putina! Pavlović: Azerbejdžan u strahu od ruske intervencije! (VIDEO)

Podeli vest

Nova Tema dana bila je okončanje sukoba u Nagorno-Karabahu i uticaj Rusije i Zapada na Jermeniju i Azerbejdžan. Gosti koji su pričali o ovome na Informer Tv bili su pravnik Branko Pavlović i glavni urednik RT Nikola Vrzić.

Pravnik Branko Pavlović ističe da Vladimir Putin ne naseda na pokušaje destabilizacije i ima veliku moć da ukloni svaku opasnost, kao što je pokušaj eskalacije u Nagorno-Karabahu.

- Odnosi između Azerbejdžana i Jermenije već su bili u lošem stanju, a sada je došlo do eskalacija i sukoba između ove dve države. Putin je jak i ne naseda na pokušaj destabilizacije i ima veliku moć da odmah ukloni svaku opasnost, kao što je pokušaj Zapada da dovede do eskalacije odnosa u Jermeniji i Azerbejdžanu, tačnije Nagorno-Karabahu - rekao je Pavlović.

Foto: Zoran Sinko

Branko Pavlović

Pavlović napominje da jermenska vlada želi zapadne vrednosti i udaljavanje od Rusije, ali ne shvataju da ih to može doneti do uništenja.

- Kada je Azerbejdžan prilikom napada na Jermeniju ubio ruske vojnike, odmah su stali sa napadima, jer su se uplašili ruske intervencije. Jermenska vlada želi zapadne vrednosti i udaljavanje od Rusije, ali ne shvataju da ih to može doneti do uništenja. Narod prostestuje protiv aktuelne vlasti u Jermeniji i žele da se promeni režim i približi Rusiji - naveo je Pavlović.

Nikola Vrzić glavni urednik RT navodi da je Vladimir Putin je uspeo da spreči dalju eskalaciju konflikta, jer ima veliki uticaj i moć.

- Vašington i Brisel su glavni uzročnici za podgrevanje sukoba između Jermenije i Azerbejdžana, a Vladimir Putin je uspeo da spreči dalju eskalaciju konflikta, jer ima veliki uticaj i moć. Jermenska vlada je odbila pomoć i odbranu Rusije, ali je ipak Putin sprečio krvoproliće i humanitarnu katastrofu gde bi stradali civili - kazao je Vrzić.

Foto: Zoran Sinko

Nikola Vrzić

Naš sagovornik dodaje i da je najveća žrtva u ovim sukobima jermenski narod, ali nezaobilazni faktor je Rusija koja može da im pruži ruku, i da se Zapad vodi starim principom, zavadi pa vladaj, ali da pored Putina to Zapadu ne može da prođe.

- Najveća žrtva u ovim sukobima je upravo jermenski narod, ali nezaobilazni faktor je Rusija koja može da im pruži ruku. Zapad se vodi starim principom, zavadi pa vladaj, ali pored Putina to ne može da im prođe, iako je jermenska vlada priznala sporni deo Nagorno-Karabah a sad se žali zbog toga - objasnio je Vrzić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija