• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

22:37

Kraj NATO?! Članice alijanse spremaju linč Americi, a Putin će održati završnu reč Evropi! (VIDEO)

Informer/Shuterstock

Live TV

Kraj NATO?! Članice alijanse spremaju linč Americi, a Putin će održati završnu reč Evropi! (VIDEO)

Podeli vest

Današnja "Tema dana" bio je mogući raspad NATO alijanse i njihovih članica, što bi moglo da prouzrokuje direktan oružani sukob sa Rusijom, a gosti koji su govorili o svemu tome bili su Saša Adamović autor knjige "Efekat Tramp" i politički konsultant Vladimir Dobrosavljević.

Saša Adamović autor knjige "Efekat Tramp" ističe da NATO treba da prizna poraz u Ukrajini i da je Vladimir Putin upozorio svet da će morati da povuče poteze u Ukrajini, a onda je i ispunio to obećanje, dok je Tramp želeo da ostvari dobre odnose sa ruskim predsednikom.

- NATO-u ne ide dobro u Ukrajini i taj njihov rat je praktično izgubljen i morali bi da priznaju poraz. NATO hoće da zastraši Evropu time što kažu da će Putin osvoji celu Evropu, ali smatram da je Vladimir Putin realan političar, upozorio je sve da će morati da povuče poteze ako se ne bude zaustavio haos u Ukrajini, a onda je i ispunio obećanje. Tramp je isto tako želeo da napravi dobre odnose sa Putinom, da bi zajedno obuzdali Kinu, a doći će i na vlast sa totalno novom ekipom i vladaće Amerikom - rekao je Adamović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Saša Adamović

 

Naš sagovornik dodaje i da se Poljaci uzdaju u SAD da će da ih zaštiti od eventualnog napada Rusije i da je NATO pokazao da je agresorska organizacija, kao i da će se raspasti samo ako padne vrhovni vođa, a to je SAD.

- Poljaci se uzdaju u SAD da će da ih zaštiti od eventualnog napada Rusije, ali i sada su u strahu, jer ako se sete Drugog svetskog rata, niko im nije pritekao u pomoć, a sada traže zaštitu od Zapada. NATO je napravljena kao odbrambena organizacija, ali bombardovanjem na Srbiju su pokazali da su samo napadačka i agresorska organizacija. NATO će samo pući, ako pukne u Americi jer se SAD pita za sve, dok Nemačka samo trpi i ćuti na američko divljanje. Geopolitički patuljci prate Snežanu,a Snežana je zapravo SAD - objasnio je Adamović.

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević ističe da na globalnom nivou NATO više nije konkurentan, od sirijske krize Amerikanci su shvatili da ne mogu da budu svetski policajci, kao i da Poljska postaje jedna od jačih sila u Evropi.

- Poljska postaje jedna od jačih vojnih sila u Evropi, a SAD gleda na njih kao na najveće saveznike. Ako napadnete jednu članicu NATO-a, napali ste sve, jer tako funkcioniše ta organizacija. Na globalnom nivou NATO više nije konkurentan, od sirijske krize Amerikanci su shvatili da ne mogu da budu svetski policajci, pa su se prebacili na to da kontrolišu najbitnije svetske puteve, što ekonomske, što vojne - kazao je Dobrosavljević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir DObrosavljević

 

Prema rečima našeg gosta NATO će krenuti da se raspada, samo u slučaju pada SAD, a geopolitički rizik od izlaženja iz NATO-a neće preuzeti nijedna politička elita u Evropi i ostaće da slušaju sva naređenja Amerike.

- Ne postoji velika podrška nastavku sukoba u Ukrajini i građani su nezadovoljni, jer ne žele više da učestvuju ekonomski u ratu, a jedino će NATO krenuti da se raspada, samo u slučaju pada SAD. Geopolitički rizik od izlaženja iz NATO-a neće preuzeti nijedna politička elita u Evropi i ostaće da slušaju sva naređenja Amerike - zaključio je Dobrosavljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija