• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2024

12:21

Mediteranska dijeta je najbolja u svetu! Prilagođena je svima i svima prija, a mogućnosti raznovrsne ishrane su neograničeni! (VIDEO)

Informer

Live TV

Mediteranska dijeta je najbolja u svetu! Prilagođena je svima i svima prija, a mogućnosti raznovrsne ishrane su neograničeni! (VIDEO)

Podeli vest

Mediteranska dijeta sedmi put zaredom proglašena je za najbolju dijetu na svetu. Ova dijeta je zvanično odobrena od strane Američkog udruženja za srce, zbog njenih kardiovaskularnih prednosti. Na ovu temu u "Info danu" razgovarali smo sa ntricionistkinjom Brankom Mirković.

Nutricionistkinja Branka Mirković priznala je da je očekivala ovaj uspeh jer je ta dijeta najbolja i može da se prilagodi svima.

-Kad kažemo dijeta, smatramo da ona ima početak i kraj. Pedeset posto ljudi u ovo doba godine stavlja prioritet da drži dijetu i da smrša. Treba da naučimo šta je za nas dobro da jedemo. Ipak, umerenost je najvažnija. Ceo svet se složio da ova dijeta dobije najveći broj glasova jer ona sadrži najviše nutritivnih vrednosti, a može da se adaptira svim potrebama: i potrebama doba godine i onima koji pate od nekih bolesti- rekla je Mirkovićeva.

Foto: Foto: Tanja Andric

Branka Mirković

Nutricionistkinja je objasnila da su u mediteranskoj dijeti sve vrste povrća dozvoljene, a da je riba jedna od najvažnijih sastojaka.

-Povrće je najzastupljenije. Imamo i voće. Koristi se i pasulj, ali i sočivo i soja. Takođe se koriste kim, susam, orašasti plodovi koji pozitivno utiču na naš organizam. Ova dijeta može od svakog obroka može da napravi savršen. Baziramo se na autohtnone vrste i lokalna hrana. Sve namirnice su ravnomerno zastupljene. Mahune su podjednako važne kao i riba. Voće je naravno dozvoljeno i jede se i suvo i jezgrovito. Dozvoljene su sve morske ribe. Može da se koristi i morska i rečna i jezerska riba. Nema razloga da ne jedemo ribu. Preporuka je da se jede riba minimum dva puta nedeljno- rekla je Branka Mirković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija