• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

17:38

Amerika i njene marionete parčaju Bliski istok! Zapad se nameračio na Iran, dok on ostvaruje savez sa Indijom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Amerika i njene marionete parčaju Bliski istok! Zapad se nameračio na Iran, dok on ostvaruje savez sa Indijom! (VIDEO)

Podeli vest

Ratna dejstva Zapadnih sila u Jemenu i sve intenzivnije raspirivanje sukoba na Bliskom istoku, komentarisali su gosti Info dana, pukovnik Milan Jolović, pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan i stručnjak za terorizam Dževad Galijašević.

Pukovnik Milan Jolović ukazao je na pojavu da za sve probleme na Bliskom istoku Zapad okrivljuje Iran zato što su Iranci šiti i jedina su zemlja na tim prostorima koju Zapad nije oslabio.

- Kada je počeo rat u Iraku cilj je bio uništenje oružja za masovno uništenje kojih na kraju nije ni bilo. Zapravo su Amerikanci tamo instalirali svoje kompanije tamo kako bi eksploatisali energente. Zapad za sve probleme na Bliskom istoku krivi Iran jer su oni šiti i jedini koje zapad nije oslabio na tim prostorima. Ove godine će početi velika ekonomska kriza koja će u Nemačkoj kulminirati u maju u cilju da se Nemačka pripremi da potencijalno ratuje, a to je potpomognuto uništenjem severnog toka i teranje EU da zavisi od Amerike - rekao je Jolović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan naveo je kako je Iranu cilj proširenja naoružanja i da je na putu da napravi nuklearnu bombu, zbog čega mu sukob u regionu nije u cilju trenutno. 

- Iran nije taj koji je isprovocirao sukob Hamasa i Izraela, jer da jeste ne bi se ovako ponašao. Iran je na putu da napravi nuklearno oružje tako da mu u ovom trenutku sukob nikako ne odgovara. Onaj ko provocira sukob je Izrael sa svojom odmazdom. Ne verujem da će se raspiriti sukob Irana i Pakistana jer su obe strane svesne da su terorističke grupe na njihovim teritorijama zapravo protiv obe države - rekao je Karan.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević istako je kako Iran pokušava da se približi Indiji kako bi od nje imala pomoć u slučaju potencijalnog sukoba sa Amerikancima.

- Napadi na Jemen od strane Zapadnih sila ima za cilj sprečavanje ruskog i kineskog uticaja u regionu. Pakistan i Iran imaju dobre međusobne odnose iako se oslanjaju na dve različite strane gde jedna gleda u Veliku Britaniju i SAD, a druga na Kinu i Rusiju. Iran pokušava da namigne Indiji kako bi im pritekla u pomoć u potencijalnom sukobu sa Amerikancima - rekao je Galijašević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svet strepi, strašne vesti iz minuta u minut! Ovaj region je pred krvavim ratom i povući će sve nas za sobom?!
opasno!

Svet strepi, strašne vesti iz minuta u minut! Ovaj region je pred krvavim ratom i povući će sve nas za sobom?!

Situacija na Bliskom istoku preti da eskalira, što bi mogao da bude uvod u treći svetski rat! Najnoviji međusobni napadi Irana i Pakistana dolaze u vreme rastuće napetosti širom regiona. Američka vojska izvodi napade na položaje Huta, dok izraelski ministar odbrane Joav Galant poziva da se udovstruči broj ubijenih pripadnika Hamasa u Pojasu Gaze. Na sve to, Jordan je noćas gađao dve lokacije u Siriji.

18.01.2024

13:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija