• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

20:56

Kad se Srbi na Kosovo i Metohiju vrate: Mladi ne daju zemlju cara Dušana i kneza Lazara! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kad se Srbi na Kosovo i Metohiju vrate: Mladi ne daju zemlju cara Dušana i kneza Lazara! (VIDEO)

Podeli vest

O nacionalnoj svesti kod mladih o Kosovu i Metohiji, razgovarali smo u Info večeri sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem, Borkom Kašanskim iz Srpskog Telegrafa, predsednikom opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i Lazarom Stevićem sa TV Most.

Zamenik glavnog urednika Srpskog Telegrafa Borko Kašanski kaže da danas možemo slobodno da budemo patriote, a takođe se kulturno uzdižemo i promovišemo sećanja i rodoljublje ka našoj zemlji. 

- Država je mnogo drugačija pre i bilo je nezamislivo biti patriota i voleti i Kosovo i Metohiju. Danas možemo slobodno da budemo patriote, a takođe se kulturno uzdižemo i promovišemo sećanja i rodoljublje ka našoj zemlji. Moje male ćerke bez mog uticaja već znaju šta je Kosovo i Metohija i već saosećaju sa našim narodom - kazao je Kašanski.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boris Kašanski

 

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić govori o tome da mladi rođeni posle 2000-tih godina su patriote i poštuju tradiiciju, vole Kosovo i Metohiju i da će sutra vrlo dobro voditi našu zemlju.

- Mladi rođeni posle 2000-tih godina su prave patriote i poštuju tradiiciju, vole Kosovo i Metohiju i oni će sutra vrlo dobro voditi našu zemlju. Grafiti "Kad se vojska na Kosovo vrati" su osvanuli svuda po gradu i uprkos nametanjima sa Zapada, očuvaćemo našu zemlju i tradiciju - istakao je Kolarić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Srđan Kolarić

 

Lazar Stević novinar TV "Most" kaže da Srbi kada dođu na Kosovo i Metohiju donose nadu Srbima koji žive ovde.

- Dosta mladih dolazi iz Centralne Srbije da obiđe svoju pokrajinu i sve svetinje i manastire. Mladi Srbi kada dođu na Kosovo i Metohiju donose nadu Srbima koji žive ovde, jer čak i topla reč može mnogo da znači za naš narod. Naš državni vrh mnogo radi na tome da se obezbedi mir i stabilnost na KiM, uprkos ogromnim pritiscima Kurtija - objasnio je Stević.

Foto: Informer.rs/printscreen

Lazar Stević

Lider Srpske desnice Mišom Vacićem ističe da je danas više zastupljena nacionalna svest nego u bivšem režimu.

- Kao neko ko je bio mlad do skora i ko je uključen u očuvanju Kosova i Metohije, kada sam pre skoro 20 godina počeo da se bavim politikom i buđenjem nacionalne svesti kod mladih, video sam da tadašnji režim proganja ljude koji su patriote, a sada je dosta više zastupljen patriotizam i svest o Kosovu i Metohiji - rekao je Vacić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miša Vacić

 

Naš sagovornik dodaje i da Šiptari pokušavaju da zastraše Srbe, ali da im to neće uspeti i da će se srpska vojska vratiti na KiM.

Šiptari su se specijalizovali za udaranje na nas, a sada kroz institucijalnu borbu vrše. Naši ljudi se svakodnevno bezuspešno zastrašuju, ali stvoriće samo nepokolebljivu silu Srba koja će dočekati srpsku vojsku na Kosovu i Metohiji, što će biti ubrzano uvođenjem vojnog roka - zaključio je Miša Vacić.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Snimak iz 2022. godine pokopao Milivojevića - Za nosioca Đilasove liste i priznanje tzv. Kosova je opcija! (VIDEO)
Politika

Snimak iz 2022. godine pokopao Milivojevića - Za nosioca Đilasove liste i priznanje tzv. Kosova je opcija! (VIDEO)

Radomir Lazović, nosilac Đilasove liste "Srbija protiv nasilja", izjavio je 2022. godine kako u opoziciji postoje sve opcije, pa i ona koja uključuje priznanje tzv. Kosova, što je direktno pokopalo izjavu Srđana Milivojevića, Đilasovu udarnu pesnicu, koji je istakao kako ne postoji nijedan čovek iz opozicionih redova koji bi priznali lažnu državu.

18.01.2024

08:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija