• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2024

09:31

Bikovića anatemisali i hajkom uklonili! Branislav Lečić: Zapad je postao perfidan i nehuman u samoj svojoj biti! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Bikovića anatemisali i hajkom uklonili! Branislav Lečić: Zapad je postao perfidan i nehuman u samoj svojoj biti! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski glumac Miloš Biković saopštio je da neće učestvovati u snimanju predstojeće sezone serije ''Beli lotus'' u produkciji HBO, navodeći da se protiv njega vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je, kako ističe, trijumf besmisla i poraz umetnosti. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je glumac Branislav Lečić.

Biković se našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Glumac Branislav Lečić istakao je da se na Bikovića vodi ista hajka koja se vodila i protiv njega.

-Tu je bila namera da se preskoče sve univerzalne vrednosti u kulturi. Nije ovo poslednja priča, nego je prosto agenda. Umešanost politike u kulturu ima za cilj da se i taj deo aktivnosti čoveka kontroliše. Nas sve koji smo u kulturi pokušavaju da nateraju da to poštuju. Vi dođete u situaciju gde kompanija koja bi trebala da pokriva ceo svet, vas štrikuje. Ovo nije pitanje ponašanja jedne države, već je došlo u pore svih država. To je kao da đavo uzima srce anđela da prevari srca bezazlena. To je karcinom gde te ubede da zarad viših ciljeva činiš dobro delo, a zapravo si idiot koga koriste. Biković je doživeo nokaut- rekao je Lečić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Branislav Lečić

On je objasnio da ruski glumci koji žive i rade u svetu moraju da se izjašnjavaju protiv Rusije i da se  pokaju da ne bi izgubili posao.

-Moramo da prepoznamo način na koji funkcioniše ta matrica. Nekoga će optužiti za silovanje, a nekoga za to što je navodno Putinov. Na taj način će zapretiti svima ostalima. To se toliko reflektuje u umetnost i kulturu! To je očigledna radikalna glupost. Evropska i svetska kultura ne bi postojala bez Čehova i Bulgakova! Radi se o tome da prepoznajemo mehanizam pomoću koga smo svi napadnuti pojedinačno. Politka je ušla u sve pore društva! Ako se ne bavim politikom, ja se ne bavim sopstvenim životom! Moram da se bavim time zašto se tretiram kao drugorazredan čovek na Kosovu zato što sam Srbin. Zapad demokratiju doživljava kao projekciju okupacionog načina osvajanja sveta. Nikakva spontana demokratija ne može doći u obzir. Zapad je postao perfidan i nehuman u samoj svojoj biti. U ovom trnutku moramo podržati jedni druge. To je princip da putem utiska, na ne činjenica sudiš. Umetnička sloboda je nešto za šta ponovo moramo da se borimo, kao i za ljudski integritet- rekao je Branislav Lečić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da li frizeri u Srbiji zarađuju više od IT-jevaca? Evo koji poslovi su trenutno najisplativiji! (VIDEO)
Live TV

Da li frizeri u Srbiji zarađuju više od IT-jevaca? Evo koji poslovi su trenutno najisplativiji! (VIDEO)

Čiji je poziv najisplativiji? Ko zaradjuje u eri digitalnih zanimanja, kada je sve više profesija "modernizovano" i kada mahom takvi profesionalci zarađuju velike svote novca? Ipak, još uvek ima mesta i za majstore. Fakultet, kurs, ili zanat, odgovore na mnoga pitanja dali su gosti "Info jutra" frizer Nikolina Tanasi, IT stručnjak Vladan Nenadić i influenserka Anastasija Đurić.

03.02.2024

13:04

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija