• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2024

09:00

Specijalna gošća Informer TV Pavlina Radovanović! Svaki Srbin sa Kosova zaslužuje da dobije orden! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Specijalna gošća Informer TV Pavlina Radovanović! Svaki Srbin sa Kosova zaslužuje da dobije orden! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" gostovala je mlada umetnica anđeoskog glasa Pavlina Radovanović. Pre samo dva dana ova devojčica nagrađena je Sretenjskim ordenom, sa svega četrnaest godina.

Mlada umetnica Pavlina Radovanović iskreno je ispričala kako se osećala kada je primila vest da će dobiti orden.

Foto: Tanja Andric

Pavlina Radovanović

-Iskreno, mama mi je rekla da sam dobila pozivnicu. Tog dana u školi mi nije bilo sve po volji, pa me je mama baš usrećila sa vešću. Bila sam jako srećna, ali i cela moja porodica. Do neke mere sam razumela koliko vredi taj orden. Ipak, on ne pripada samo meni, nego celom narodu na Kosovu i Metohiji. Svaki Srbin koji je opstao dole smatram da zaslužuje da dobije ovakav orden- rekla je Pavlina Radovanović.

Ona je ispričala kako izgleda život u Orahovcu, ali i na čitavom Kosovu i Metohiji.

-Uglavnom je tamo težak život. Kad se navikneš, postane ti normalno. U tim nekim mestima je zaista teško. U Gračanici i drugim većim gradovima gde živi većina Srba je lakše, ali u Orahovcu je teško. Imamo našu crkvu u Orahovcu. Dovoljno je da ima naroda koji se tu okuplja i dece koja se tu igraju. Porodica me je odgajala tako da je to normalno. Nema u Orahovcu parkića. Moja mama proverava mnogo više mog mlađeg brata. On i dalje ne razume sve to. U Orahovcu nije baš da nema uslova. Ima dom zdravlja gde rade Srbi. Orahovac je veliki grad, samo što smo mi u tom malom delu. U njihovom delu ima policajaca, ali se stalno šetaju kolima. Kada prođu kola ulicom, prođe me jeza. Dosta sam zabrinuta kad su se dešavale te nepogode dole po Kosova. Dva dečaka koja su upucana takođe su dobila orden. Kada sam videla tog dečaka, bilo mi je neprijatno, stalno sam se okretala od njega. Mi u školi se družimo i smejemo. Pričam sa drugarima ko će koju srednju školu da upiše. Jedino ako se desi nešto na severu, onda pričamo o tim temama- rekla je Pavlina.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija