• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

08:59

Medijska imperija Zapada laže ceo svet! Evropa može samo da zavidi Rusiji! (VIDEO)

Informer

Live TV

Medijska imperija Zapada laže ceo svet! Evropa može samo da zavidi Rusiji! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Putin ostvario je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji. Na osnovu 99,65 odsto prebrojanih glasova Putin je osvojio je 87,32 odsto, lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki 3,2, lider komunista Nikolaj Haritonov 4,3 odsto, a Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi" 3,82 odsto. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su prof. dr Miloje Pršić, istoričar i Miroslav Španović, pukovnik.

Istoričar, prof. dr Miloje Pršić istakao je da je Putin postigao istorijiski rezultat.

Foto: Zoran Sinko

Miloje Pršić

-Ovo je od svih izbora do sada ubedljivo najveći procenat, mada se ovo moglo očekivati. Trenutna situacija u svetu je krajnje nepovoljna. Polarnosti, podele, sukobi na Bliskom Istoku, situacija  u Ukrajini, sve se to nagomilalo. Velika Britanija hoće da formira neke kontigente da pomogne Ukrajine, njihove izjave da Rusija ne sme da pobedi, sve je to stvorilo napetu situaciju. Dolazite u situaciju da se pitate čemu ovo sve vodi. Nemamo normalan odnos Zapada i Rusije. Antiruska ostrašćenost je negovana još od 1945. godine. Uvek se govorilo o nekoj opasnosti sa istoka koja može da preplavi zapad. Prvi državnik koji je čestitao Putinu je Maduro. Zamajac ratne politike prema Rusiji kreće od Makrona, što je neprihvatljivo. Svi državnici EU su kao rogovi u vreći. Ako Makron pokrene tu akciju, izaći će Italija, izaći će Poljska i mnoge druge zemlje- rekao je Pršić.

Pukovnik Miroslav Španović rekao je da su svi znali rezultate izbora u Rusiji i istakao je da je važno da znamo da su ti izbori legitimni.

Foto: Informer

Miroslav Španovć

-O tim stvarima nećemo pričati.  Svi smo znali da izbori u Rusiji neće biti prihvaćeni od Zapada. Za 80% sveta ti izbori su legitimni. Nelegitimnost izbora je priča o sebi jer oni znaju kako oni to rade. Ko je legitiman predstavnik bilo koga u Evropskom parlamentu? Situacija je vrlo jasna i čista. Medijska imperija Zapada stvara neophodne zabulude kompletnom svetu. Oni predstavljaju da je sloboda ustvri ropstvo, a da je napad zapravo odbrana. Nije bilo nikakvih napada, nikakvih prekidanja izbora, a mi takvih stvri imamo svuda po Evropi. Rusija je jedna organizovana zemlja i Evropa može samo da im zavidi. Mi ovde pričamo o najvećem energetskom gigantu, o najvećoj zemlji na svetu, o najvećoj žitnici na svetu i o najjačoj nuklearnoj sili na svetu- rekao je Španović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17