• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2024

22:12

Kovač: Rat je jako blizu, dolazi vreme gde Srbi ne žele da žive u zajedničkoj BiH! Zapad ponovo udara na Dejtonski sporazum! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Kovač: Rat je jako blizu, dolazi vreme gde Srbi ne žele da žive u zajedničkoj BiH! Zapad ponovo udara na Dejtonski sporazum! (VIDEO)

Podeli vest

Ponovni pokušaj Zapada da poništi Dejtonski sporazum koji je sam nametnuo Srbima, komentarisali su gosti Info večeri, bivši predsednik vlade Srbije i potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović, ratni ministar policije u vladi RS Tomo Kovač i član GO SNS Branislav Ivković.

Bivši predsednik vlade Srbije i potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović tvdi da Zapad danas nameće sporazume bez obaveze da će ih ispoštovati i da nijedan nije finalan.

- Ovo je sad pravljenje nove krize u BiH i svi koji kažu da Srebrenica ima kulturno istorijski značaj ne razumeju da se radi o produbljivanju neke nove krize i sipanje soli na ranu. Srbi su jedini koji nisu poricali svoje zločine, ali nam to daje pravo da komentarišemo zločine drugih i tražimo pravdu. Godine 1975. u Helsinkiju utvrđeno je da su evropske granice utvrđene i finalne i da neće biti vraćanja na Drugi svetski rat, a danas nam je Zapad nametnuo da nijedan sporazum nije finalan i da postoji mogućnost da će ga oni kršiti. OEPS je garantovao suverenost svih država u Evropi, ali kada se radilo u Jugoslaviji, uveli su konsenzus minus jedan kako bi mogli da izglasaju nešto bez da se mi pitamo. Ovaj stravičan rat u Palestini nema rešenje koje sadrži minimum pravde za stabilan mir - rekao je Šainović.

Foto: informer/printscreen

 

Ratni ministar policije u vladi RS Tomo Kovač govorio je da u delu Sarajeva koje je danas sastav Federacije BiH, nema Srba iz razloga što su ili pobijeni ili raseljeni.

- Devedesetih su nas satanizovali, a kada je napadnuta Ilidžu koja je potpuno bila srpska opština, sa svim snagama. Kako smo se mi branili došlo je do blokade Sarajeva i tada SRJ dobija sankcije. Izvukli su Srebrenicu kao ratni zločin, a da je to bio genocid ne bi bilo Dejtonsog sporazuma. U delu Sarajeva pod Federacijom danas Srba nema, jer su pobijeni ili proterani. Nema Srba na prostoru Federacije BiH, a naši neprijatelji Nemci su mog dedu pokupili iz Sarajeva koji više nikad nije viđen, pa me interesuje gde je naša godišnjica? Naš greh je što smo se odbranili, a fokusirali su se samo na jedan događaj ne osvrćući se na 1994 i narednih nekoliko godina. Dolazi vreme da većina Srba neće hteti da živi u zajedničkoj BiH iz razloga što su konstantno pod pritiskom. Ako bude rata ponovo biće verski, a muslimani se varaju ako smatraju da im Hrvati misle dobro, rat je moguć i jako je blizak - rekao je Kovač.

Foto: informer/printscreen

 

Član GO SNS Branislav Ivković istakao je da razlog što Zapad žuri sa novim rezolucijama u BiH, jeste da se dodvore muslimanima i pokažu im da ih štite, iako su dozvolili razaranje Palestine.

- Zapad dopušta uništenje koje se dešava u Palestini gde je Izrael brutalno uzvratio Hamasu sa zločin desetostruko. Razlog što žure sa rezolucijom u BiH im je način da se dodvore muslimanima kako bi pokazali da o njima brinu zbog razaranja u Gazi i to sve preko srpskih leđa. Nemačka je osuđena samo za milione Jevreja, a gde su tu milioni Rusa i Srba. Za tri dana je 500 hiljada ljudi pobijeno u Ruandi, tako da se vidi da je ovo osveta Srbima koji su odabrali slobodarsku politiku. Zapad je oslobodio Nasera Orića koji je krvnički u selu Kravica ubio Srbe koji su samo slavili Božić. Mile Dodik ima najčistiju politiku zahtevanja da se sprovodi Dejtonski sporazum, a uloga američkog ambasadora u BiH je potenciranje oduzimanja imovine i rušenje sporazuma - rekao je Ivković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija