• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2018

23:51

​ŠAMARČINA ZLIKOVCU USRED PRIŠTINE: Publicista Veton Suroi odbio Tačijev orden!

Balkan

​ŠAMARČINA ZLIKOVCU USRED PRIŠTINE: Publicista Veton Suroi odbio Tačijev orden!

Podeli vest

Publicista Veton Suroi odbio je odlikovanje kosovskog predsednika jer smatra da je Hašim Tači naneo veliku štetu Kosovu.

Prištinski portali navode da su odlikovanje odbili i bivši predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići, kao iz pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi.
Suroi je odluku da ne prihvati orden objavio na Fejsbuku, gde je napisao da je Tači najviše odgovoran za "zarobljavanje, izolaciju, potkradanje, duhovno i metalno osiromašenje Kosova", kao i odliv stanovništva, gubljenje političkog konsezusa i perspektive za mlade.

Suroi je zbog učešća u pregovaračkim procesima u Rambujeu i Beču dva puta bio predložen za orden koji Tači dodeljuje povodom godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti.

Kako navode agebncije uz publicistu Suroija, Tačijeva odlikovanja odbili su i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići, kao i poslanik iz pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 6 godina

Mnogi pricaju ,hvale ,pravdaju ,velicaju nezavisno Kosovo(?) , evo kako sve lepo rece jedan ugledni Albanac- Siptar sa Kosova i Metohije o svojoj sredini.Jad i beda bili ,jad i ostali ,...

Jovan

pre 6 godina

Bravo za Suroia, shvatili Šiptari da je ipak bilo bolje u Srbiji.

zoran

pre 6 godina

Nije ni ovaj nista bolji, mozda cak i gori, mnogo nam je zla naneo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija