• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2015

16:51

VUJOVIĆ: Dug upola manji od planiranog!

Društvo

VUJOVIĆ: Dug upola manji od planiranog!

Podeli vest

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će, ukoliko se nastave dobri fiskalni rezultati, učešće javnog duga u BDP-u promeniti trend i početi da pada već u 2016. umesto u 2017, kako je prvobitno planirano

- Ako ništa više ne uštedimo, ako ostanu ovakvi rezultati, do kraja godine bi deficit bio manji za 600 miliona evra, što znači da u ovoj godini imamo gotovo duplo veću uštedu nego što je planirano - rekao je Vujović na 15. Ekonomskom samitu, gde je Tanjug BIZ medijski partner.

Vujović je precizirao da se očekuje da će do kraja godina deficit budžeta iznositi 114 milijardi dinara, umesto planiranih 191 milijardu.

Ministar je podsetio da je država za prvih pet meseci imala deficit od 25 milijardi dinara, umesto planiranih 90 milijardi, što je, kako je kazao, tri i po puta manje od onoga čime bi MMF bio zadovoljan.

Vujović je podsetio da je, kada je preuzeo dužnost ministra u julu prošle godine, udeo deficita u BDP-u iznosio 8,8 odsto sa projekcijom rasta, i projekcijom da likvidnost neće biti dovoljna, a sada je udeo deficita 1,6-1,7 odsto, što je ispod nivoa koji predviđa Mastriht. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija