• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2016

16:04

VLADIKA GRIGORIJE U MOSTARU PORUČIO: Zajednički iftar je nešto što oplemenjuje!

Društvo

VLADIKA GRIGORIJE U MOSTARU PORUČIO: Zajednički iftar je nešto što oplemenjuje!

Podeli vest

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije rekao je danas da je zajednički iftar za vernike muslimane, koji je priredila pravoslavna crkva u Bijelom Polju kod Mostara, nešto najnormalnije i nešto što oplemenjuje

- Ne znam šta je ljudima, ovo je najnormalnije moguće. Mi smo to oduvek imali, biti komšije i prijatelji, poštovati drugoga, njegovu veru i život, poštovati drugog, jer kako u protivnom očekivati da nas neko poštuje. Kako da ne budemo takvi kad i na svim stranama imamo dobre ljude. To nas oplemenjuje i ovo je nešto najnormalnije. Čudno mi je sve ovo, ali izgleda da je sve što je normalno - čudno - rekao je vladika Grigorije za regionalnu televiziju N1. On je ocenio da ovakvih stvari treba više, da se razgovara, druži...

PROPAO POZIV NA UJEDINJENJE PRAVOSLAVNIH? Hitna sednica sinoda Ruske pravoslavne crkve!

- Treba da ručamo, da imamo iftar... Sve je bolje od podozrenja i mržnje, sve je bolje od belaja što bi rekao narod - istakao je vladika.

Bosanski mediji navode da je pre dva dana pravoslavna crkva u Bijelom Polju kod Mostara organizovala zajedički iftar, večernji obrok tokom Ramazana, za vernike muslimane s tog područja povodom obeležavanja 150 godina postojanja crkve Vaznesenja Gospodnjeg i slave hrama - Spasovdana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija