• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

11.05.2017

07:28

AKADEMIK DRAGOSLAV MARINKOVIĆ: Ako je nekome poniženje što je nastao od majmuna, neka odabere slavuja, kucu, macu...

Društvo

AKADEMIK DRAGOSLAV MARINKOVIĆ: Ako je nekome poniženje što je nastao od majmuna, neka odabere slavuja, kucu, macu...

Podeli vest

Pročitajte šta je akademik Dragoslav Marinković rekao o trenutno aktuelnoj temi u Srbiji - izučavanje Darvinove teorije u školama...
wikipedia.org

- Ako je nekome poniženje da je nastao od majmuna, neka odabere da je istog porekla kao preci slavuja, kuce ili mace - rekao je juče dr Dragoslav Marinković, genetičar i član SANU, povodom inicijative da se obavi revizija teorije evolucije.

On objašnjava da svet nije mogao nastati u roku od nedelju dana nego je sve moralo nastati postepeno.

- Imamo dokaze kako su nastali prva ćelija i prvi višećelijski organizmi. Naučno su dokazane sve prelazne forme koje su u Darvinovoj teoriji - dodao je Marinković juče na predavanju u SANU u Beogradu.

SRBIJA NEĆE IZBACITI DARVINA IZ ŠKOLA: Ministar prosvete Mladen Šarčević presekao raspravu o teoriji evolucije!

Grupa akademika, profesora, doktora nauka, umetnika i sveštenika, ukupno njih 166, potpisala je nedavno peticiju koja je podneta Skupštini Srbije, Ministarstvu prosvete, SANU, kao i univerzitetima gde zahtevaju reviziju Darvinove teorije evolucije u školama i fakultetima, sa upozorenjem "da je teorija evolucije hipoteza čiji su stavovi o nastanku sveta, života i čoveka naučno nedokazivi". Marinković kaže da se peticiji ne protivi, ali da ne treba preterivati.

AKADEMICI HOĆE DA IZBACE DARVINA IZ SRPSKIH ŠKOLA! Šta je sledeće...? ZEMLJA JE RAVNA PLOČA?

- Ne treba ići toliko daleko da laici dođu u poziciju da menjaju teoriju. Oni mogu komentarisati da li im se ona sviđa ili ne, ali ne i da menjaju naše odlične udžbenike u školama - smatra Marinković.

Pažnju javnosti izazvao je i odgovor grupe profesora Bogoslovskog fakulteta na tu peticiju u kojem su konstatovali da je "teorija evolucije jedina trenutno naučno prihvaćena teorija koja objašnjava razvoj života na Zemlji".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Danja

pre 6 godina

Sve je to uredu sto gospidin kaze, ali zasto se to sada nedesava. Zasto sada ne moze covek da nastane od majmuna. Nauka je toliko napredovala, zasto onda ne bi dokazali na primeru.\n

bane

pre 6 godina

pa zasto se onda uvredite kada vas neko nazove majmunom, cudno\n

Mara

pre 6 godina

Na zalost,ovakvih likova, kao sto je ovaj gispodin ima u svim oblastima nauke pa tako vidimo da su se i fizicari zalepili za Ajnstajna kao pijani za plot i vec 50-tak gidina stoje u mestu i presipaju iz supljeg u prazno.Sve je to zbog toga sto  oni veruju vise u oficijelnu nauku nego sto veruju sebi,svom intelektu i svojim mogucnostima,nece da se hvataju u kostac sa naukom, koju je eto, neko dokazao,da li je to tacno i u celosti ili joj ipak treba neka dopuna i dogradnja,ne interesuje uh mnogo.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija