• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

20.07.2018

11:47

ĐORĐEVIĆ:  Vlasnik "Hendija" voljan da reši status zaposlenih!

Društvo

ĐORĐEVIĆ: Vlasnik "Hendija" voljan da reši status zaposlenih!

Podeli vest

 Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da je vlasnik firme "Hendi", koja je ugašena 31. maja, "voljan da reši status" zaposlenih čije su radne knjižice ostale u firmi

Ministar je rekao da je u četvrtak obavljen vanredni inspekcijski nadzor firme "Hendi tel" radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja za trudnice i porodilje, čije su radne knjižice ostale u firmi.

- U ranijoj inspekciji utvrdili smo da je bilo 736 zaposlenih, juče ih je bilo 291, od kojih 20 porodilja. Vlasnik je voljan da reši njihov radno-pravni status, objavio je na sajtu šta je potrebno da porodilje donesu kako bi se to pitanje rešilo i da uplati ono što im duguje - rekao je Ðorđević za RTS.

Prema njegovim rečima, država će da prati razvoj situacije, a inspekcija će izvršiti ponovni nadzor.

Ministar kaže da se ovakve situacije ubuduće ne bi dešavale važno je da ljudi koji rade u privatnim firmama jave na vreme kada vide da postoji naznaka da će biti problema, kako bi inspekcija izašla na teren.

BUGARIN PREVARIO ČAK 900 RADNIKA U SRBIJI! Neverovatna pljačka zaposlenih u poznatom lancu PRODAVNICA MOBILNIH TELEFONA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trtica

pre 5 godina

Čija je to firma? Je li i on dobio 10.000 evra za svako radno mesto? A sad adio i ko vas j.be!!!??? Al' je poltika do mojega!!!???

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17