• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

22.04.2019

13:49

PROFESORU KOJI JE OŠAMARIO UČENICU STIŽU STRAŠNE PRETNJE! Mladić ga je pozvao i izgovorio PET REČI OD KOJI SE DIŽE KOSA NA GLAVI!

Društvo

PROFESORU KOJI JE OŠAMARIO UČENICU STIŽU STRAŠNE PRETNJE! Mladić ga je pozvao i izgovorio PET REČI OD KOJI SE DIŽE KOSA NA GLAVI!

Podeli vest

Već pet dana ne smiruje se drama oko profesora Sedme beogradske gimnazije

Iako je profesor Sedme beogradske gimnazije Zvonko Obradović dao otkaz posle sukoba sa učenicima, situacija oko ovog slučaja se i dalje ne smiruje. Kako je profesor fizike rekao za Telegraf.rs, stigla mu je i jedna pretnja.

- Posle svega što se desilo, pozvao me je jedan mladi glas.

- Pretio mi je, rekao je: "Naći ću te, polomiću te" - kaže profesor fizike Zvonko Obradović.

Ovo, međutim, nije jedini poziv koji je profesor dobio nakon incidenta, koji se desio u četvrtak.

Drugi su bili znatno prijatniji.

- Zvali su me bivši učenici, zatim učenici iz drugih škola, ali i koleginice iz Sedme beogradske gimnazije. Svi su mi uputili reči podrške, a koleginice su najavile da će zahtevati da ne predaju više tom odeljenju. I one su imale problema sa njima - priča profesor.

Podsećamo, Zvonko Obradović je tokom prošle nedelje na času ošamario učenicu, da bi potom njeni drugovi skočili i, kako profesor kaže, oborili ga na zemlju. Oni su mu zatim zadali nekoliko udaraca pesnicom po glavi, zbog čega sada nosi kragnu.

(FOTO) OVO JE PROFESOR KOJI JE IŠAMARAO UČENIKE U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI! Dao otkaz posle tuče, pa pokušao da se UBIJE!

Obradović je i tada rekao da ga je, pre nego što će ošamariti učenicu, ona vređela, isprovocirala, uštinula, a potom i udarila kikom po očima.

- Udarali su me više puta, ali od P. P. sam dobio jedan udarac u predelu slepoočnice i jedan jači udarac u predelu vrata i glave. Video sam ga kako zamahuje pesnicom ka meni, uz reči "jebaću ti majku, razbiću te". Sad vidim da njih niko ne osuđuje, a naročito ne dečaka koji me udarao pesnicama. Njega svi podržavaju jer je on, navodno, branio drugaricu. Interesantan podatak: branio je drugaricu pesnicama - žali se profesor i dodaje:

- Znate, treba da se uvedu uniforme u školama, ali i zabrana đacima da koriste mobilne telefone... Tada bi se sve dovelo u red. Ovako, pokušavate da budete čovek, a ispada da ste nesposoban profesor. Izgleda se u ovom društvu više brine za neke druge stvari, umesto da se postavi neki nivo poštovanja i odnosa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljubica

pre 5 godina

Ovde treba da se stide roditelji nevaspitane ucenice i njenih ortaka branitelja. A profesora ostavite na miru.

Branko

pre 5 godina

Koliko god da su nevaspitana NIKO nema prava da ih tuče!

Marcco

pre 5 godina

Da ima neki drugi način do ovoga ne bi ni došlo. Profesor je napravio veliku grešku što je nije patosirao da prakljača ostane invalid pa da sledećih 50 godina razmišlja šta se to desilo dok vrši nuždu u pelene.

Boki

pre 5 godina

A oni imaju pravo da biju profesora ? Tako si ih vaspitao ?

Branko

pre 5 godina

Da si normalan NIKADA ne bi udario devojčicu od 40 kilograma kojoj deda možeš da budeš. Da li bi tako udario učenika od 90 kilograma da je ista situacija? Sram te bilo. Da si moje dete udario prošao bi gore sigurno.

Laki

pre 5 godina

jadna ona ima 40 kg ali zato umesto da uči i dobije prelaznu ocenu, uzima sebi za pravo da vredjas i štipa profesora nebi li dobila bolju ocenu. a njen drug siledžija uzima sebi za pravo da pesnicama kobajagi brani učenicu. verujem profesoru,ko zna sta su mu sve radili kad mu je tako pukao film. a i roditelji, umesto da nateraju dete da uči da bi dobilo prelaznu ocenu, oni podrzavaju takvo ponašanje deteta. i ranije su profesori i nastavnici znali da udare učenika, ali učenik nije smeo da kaže roditelju jer bi tek tada dobio dobre batine kod kuce.

Roditelj

pre 5 godina

Da je kulturna i ima postovanja, niko je nebi ni pogledao. A to sto neko nece da vaspita svoje dete,a ybog njega ispastaju drugi je odavno problem drustva. Pljuju i psuju profesore i nastavnike, koji ako reaguju odose sa posla. Jer je to dete. Pa i oni su ljudi sa pragom tolerancije.

Dimitrije

pre 5 godina

@Branko. "Da si moje dete udario prošao bi gore sigurno." Pa uz ovakve roditelje nije ni čudo što se "jadna deca" tako ponašaju. A šta misliš da si ti jedini sposoban da teraš silu, da tvoj pokušaj neće izdorditi još nešto veće. Pa svi imaju pesnice (da ne kažem nešto drugo) i svi mogu da se spuste na nivo ponašanja nižih primata

Ceda

pre 5 godina

Deca dolaze u skole kao da idu u Grand produkciju.

Ilijenadin

pre 5 godina

Apsolutno ne opravdavam samaranje uceniica - znam da lako biti general posle bitke, ali trebalo je da profesor napusti cas, a ne da uzvraca samarima. Medjutim, sta ako je zaista tacno ovo sto profesor navodi - da je prvo on bio napadnut, vredjan i psovan? Da li se zna, postoji lim u toj skoli moizda video-nadzor? U svakom slucaju, trebalo bi utvrditi pravu istinu odnosno, sta je u stvari dogodilo? Konacno, niko nema obavezu da trpi uvrede i napade, bilo verbalne ili realne, makar nekome sve ovo izgledalo kao tinejdzerski nestasluci? Skolstvo i prosveta su nam se ukupno gledano, totalno srozali u svim aspektima. Evo, sad je bila tzv. probna matura. Kakva bre, probna matura? Zasto decu uopste navikavaju na nekakve probe? Zivot veoma cesto ne pruza sansu da se nesto proba, vec zahteva rezolutne postupke i stavove. Komentarisan je procentualno los rezultat na tome probnom testiranju. I svi su kao zabrinuti za decu, ali niko nije postavio pitanje odgovornosti onih koji decu gotovo nicemu nisu naucili, te su postizali tako lose rezultate? Zasto se vise provera ne radi tokom godine, pa da prosvetni inspektori makar po kvartalima "pritiscu" direktore skola i profesora, na vise rada, dopunskih casova i/ili tsl. Zasto na pr. ne postoje dva - tri testa mesecno?

Sale

pre 5 godina

Profo, u pravu si! Oni su ,,deca'', zaštićeni kao beli medvedi. ''Kreativni i pametni,,! Sve znaju na mobilnim, a matematika,fizika, istorija, književnost i .....to je bljak. Nije važno! A Vi morate da radite, ispoštujete program i date ocene. Ko će Vas i vaše kolege da brani od njih. Roditelji, sem časnih izuzetaka, NE. Ako Vam nešto znači, ja Vas potpuno razumem. I Vi ste čovek!

SS

pre 5 godina

Nažalost tako možda treba da se odvija školstvo,jer deci je mnogo dozvoljeno i pušteno da rade šta hoće.Podrška profesoru,trebao je više da je išamara kad joj naopaki roditelji dozvoljavaju takvo ponašanje,a to što mu prete.Pogledaj te vi iz ministarsrva kako vam se učenici ponašaju u i oko škole,pošto degenerični roditelji im to dozvoljavaju,pogotovo devojčicama koje su najgore i akteri većine sukoba.

Čarapan

pre 5 godina

To je demokratija , sad se nezna ko je stariji ko je profesor ko je pilicajac ko je versko lice pa sad dete može da optuži roditelje . Nažalost to su ,plodovi, zapadnog društva.

Zoran P

pre 5 godina

Mogu da zamislim kakva je to baraba koja se ne usteže da profesora udara pesnicama. Naše školstvo je generalno otišlo bestraga - "Bolonja" je srozala stepen znanja koji se stiče, đaci ceo čas provode sa mobilnim u ruci i "surfuju", devojčice se na pčasu šminkaju i provociraju sa minićima i dekolteima, i slično. Nikoga ne smeš da kazniš jer to ugroževa ljudska prava neke barabe, i kao logična posledica svega toga, dobijama frustirane profesore koje na kraju još i prebijaju. I tačno je, i veoma tužno, da mediji čak i "slave" barabe koje su "pomogle drugarici".

Ko

pre 5 godina

Ovo je kad zelimo da uvedemo zapadni sistem vrednosti u sirotinjsko drustvo, pa dobijamo skole kao iz americkih filmova, takvih skola sam se ja plasio kao dete kad sam gledao crnce sta rade, e doslo vreme da i kod nas to bude, detektori za metal na ulaznim vratima od skole i skola koja samo fiktivno postoji, jer ko hoce besplatno obrazovanje nece ga ni dobiti, a ko moze plati privatnu skolu i moze da ocekuje da ce dobiti obrazovano i vaspitano dete, jer su skole pre svega i pedagoske ustanove.

Nesa

pre 5 godina

Apsolutna podrska profesoru. Uz malobrojne izuzetke, deca su postala mali gangsteri apsolutno ne sputavani od roditelja. Vaspitanje dece je prepusteno ulici i skoli, mada prevlast gotovo po pravilu uzima ulica, i ulicarske grupe. Idoli deci su postale kabadahije i ti nedorasti ih kopiraju u svemu. Od problematicnog ponasanja do neukusnog oblacenja. Roditelji svoju roditeljsku obavezu i zanemarivanje vaspitanja dece svaljuju uvek na drugog (drzava, mediji, radnim obavezama, pa eto cak i skola) i ne trude se uopste da se u to ukljuce. Paznju zamenjuju ispunjavanjem hirova svojih "miljenika". Jos gora je slika sa obrazovanjem. Nisam siguran da uopste i znaju kako im deca stoje sa ocenama a kamoli da s'vremena na vreme provere njihovo znanje i domace zadatke. Gotovo sam siguran da se i ne sete da se tu radi o sudbini njihove dece i da odgovornost za njihovu buducnost nemogu deliti na druge cinioce. Bitno im je samo da im deca imaju sto skuplje krpice, patike, telefone i sta ti ja znam sta ne. Ovo mi sve lici na jako cist i predvidiv put propadanja porodice i svih tradicionalnih vrednosti naseg naroda. Zato i ne cudi da politicari tuku zene a da budu nagradjeni podrskom, da je sve veci broj silovanja cak i dece najmladjeg uzrasta, sve veci broj devojaka u sluzbi krajnjeg nemorala. Droga na svakom mestu. Ma sodoma i gomora. Ono cega se nekad stidelo, sada nam se deca ponose. Bitan je samo lajk, nekakvo pracenje ili svidjanje, pa za to su spreni da opste i sa zivotinjama i to javno objave. Dakle smatram da je krajnje vreme da se "prava" dece ogranice a da pocne sa zahtevanjem da izvrsavaju svoje obaveze, odnosno da se i potencira i insistira na obavezama. Kako ocekujemo da taj jadni prosvetni radnik utice na vaspitanje i obrazovanje nase dece ako ga deca ne postuju i ne slusaju. Cak sta vise moglo bi se reci da nasi "miljenici" i maltretiraju te iste ljude.

RINGISPIL

pre 5 godina

Koja bre skola DEBILANA. Sve resavam u dva poteza dajte mi mesto ministra kulture. Doneo bi novi zakon o obrazovanju. 1. Skole su samo obrazovne ustanove. TACKA. 2. Za kulturu svoje dece i potomaka odgovorni su ISKLJUCIVO roditelji. TACKA. Izvolite gospodo roditelji konkurs za upis dece je otovren, IZVOLITE procitajte kucni red skole i obaveze nastavnika, i razmslite pre upisa.

eto

pre 5 godina

ukinuti skole, sve casove drzati preko skype i nema probleme, ko hoce moze da uci

Kalimero

pre 5 godina

Apsolutna podrška profesoru jer znam kroz koji pakao je prolazio iz dana u dan. Moja ćerka je radila u osnovnoj školi i bar jednom nedeljno dolazila kući U SUZAMA posle torture koju je preživela od nevaspitane, bezobrazne i bahate dece i to OSNOVCA. Pukao joj film, spakovala kofere i otišla u inostranstvo gde već godinama radi kao profesor i kući dolazi nasmejana i srećna i gde je cenjena. Kad su takvi osnovci može se samo zamisliti šta rade gimnazijalci, koji su nekad bili đačka elita u svakom pogledu. E moj profesore Vujuću, verovatno se prevrćete u grobu ...

Miki

pre 5 godina

Ово ви називате ученицом тако су је васпитали у кући и ове несрећне НВО које нам трују државу и народ а и професори имају праг толеранције и нетреба да дозволе да их понижавају, ни ученици ни њихови неваспитани и бахати родитељи.

Ljubo

pre 5 godina

Profesore ,generacijo ,izdrzi ,i ovom debilizmu u nasoj Srbiji mora doci kraj . Puna podrska profesoru ,a gospodinu Vucicu je vreme davno bilo da Srbiju oporavi prvo moralno i disciplinovano ,trula kobila nam je Srbija .

Deda Nole

pre 5 godina

U sta su se prtvorili profesori,a sta nam rade deca ciji roditelji na takav nacin vaspitavaju svoje miljenike,a da ne govorim o deformisanim komentarima gde se tvrdi da nije smeo da se odupre nasilju pokvarenih ucenika,u sta nam se pretvorila skola mesto gde se terorisu profesori ako ne daju ocenu koju ucenik smatra da zasluzuje.Nevaspitanje i moralni pad drustva i proizvodi ovakve kreature koje sebi dozvoljavaju da vredjaju i terorisu onoga ko im prenosi znanje i gle cuda ne zele znanje vec bolju ocenu a tate i mame ce im obezbediti posao kao i njihovi pre njih,sramota za citavo drustvo i moramo se odupreti ovakvim ljudskim kreaturama.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17