• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

Autor: Informer

23.09.2019

14:11 >> 14:14

POČELA OBNOVA DVORCA HETERLENDI KOD NOVOG BEČEJA! Saniraju se posledice NEMARA BIVŠE POKRAJINSKE VLASTI!

Društvo

POČELA OBNOVA DVORCA HETERLENDI KOD NOVOG BEČEJA! Saniraju se posledice NEMARA BIVŠE POKRAJINSKE VLASTI!

Podeli vest

Rekonstrukcija i dogradnja postojećih objekata i izgradnja novih u dvorcu Hertelendi u opštini Novi Bečej, počela je danas, a Pokrajinska vlada je za ovu namenu izdvojila 361 milion dinara

Dvorac je sagrađen pre 169 godina i dosad nije obnavljan.

Foto: S. K.

 


- Posle dugog čekanja i posle velikih pronevera bivše vlasti, započeli smo radove na izgradnji ovog objekta. Rekonstruišemo postojeći i gradimo novi objekat za smeštaj 120 dece, gradimo novu salu za sportske aktivnosti, rekonstruišemo i park površine 6 hektara, pravimo praktično novi centar za predškolsku i školsku decu iz cele Srbije - rekao je Igor Mirović, popredsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je dodao da AP Vojvodina ovakav objekat nikad nije imala, a deci će biti na raspolaganju od sledeće školske godine, uz otvaranje novih radnih mesta.

NEVEROVATNA PRIČA IZ KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE U dva dana otac i majka sinovima dali bubrege


- Obezbedićemo najbolje uslove za našu decu i pokazaćemo da smo sposobni da ispravimo sve crne tačke koje nam je ostavila Pajtićeva vlast. Padali su na najosteljivijim temama, na deci, na majkama, kako ovde, tako i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde narednih dana takođe započinjemo radove - istakao je Mirović.

VESIĆ PORUČIO ĐILASU: Sledeći put dođi sam ispred moje kuće, da vidim koliko si hrabar!


Inače, do  2005. godine u ovom dvorcu bila je smeštena psihijatrijska bolnica, nakon čega je objekat napušten i urušen. Radovi koje je 2011. godine započela bivša pokrajinska vlast, predvođena Demokratskom strankom i Bojanom Pajtićem, nisu realizovani. Prema nalazu sudskog veštaka, na ovom projektu nestalo je čak  50 miliona dinara.

- Do promene vlasti , 2016. godine, AP Vojvodina je bila  opljačkana - dodao je  Mirović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija