• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.12.2020

12:26

ZA SLUČAJ DA NEKOM NIJE JASNO! ČAK 99 ODSTO ISPITANIKA U DOMOVIMA ZA STARE ŽELI DA PRIMI VAKCINU PROTIV KORONE! Građani Srbije VERUJU U NAŠE INSTITUCIJE!

Društvo

ZA SLUČAJ DA NEKOM NIJE JASNO! ČAK 99 ODSTO ISPITANIKA U DOMOVIMA ZA STARE ŽELI DA PRIMI VAKCINU PROTIV KORONE! Građani Srbije VERUJU U NAŠE INSTITUCIJE!

Podeli vest

Istraživanje sprovedeno među štićenicima domova za stare, u koje je Informer imao uvid, čak 99 njih odsto se izjasnilo da želi da primi vakcinu protiv koronavirusa

To sasvim dovoljno govori o poverenju građana Srbije u vladu, predsednika Srbije i naše zdravstvo.

Podsetimo, danas je u institutu Torlak Ana Branabić prva u Srbiji primila Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, što je čini prvim evropskim premijerom koji se vakcinisao. 

- Kao premijerka i kao neko ko vodi Krizni štab, osećala sam obavezu da budem prva koje će primiti vakcinu, kako bi pokažla da verujemo u nju, kao i u naše institucije - rekla je Brnabić.

Ipak, pojedini mediji bliski opoziciji svim silama pokušavaju da predstave kako se građani Srbije plaše vakcinacije, pa su danas upitali premijerku da li je to što se ona vakcinisala dovoljno da se građani uvere u bezbednost vakcine. 

- Čini mi se da je to što smo se mi danas vakcinisali da je to dobar signal da mi verujemo u bezbednost te vakcine. Kako izgleda svet bez vakcine nikad bolje nismo videli nego ove 2020. godine. Meni se taj svet ne sviđa Vakcina je stvar medicine, ne čak ni modernog sveta. To je način na koji vi spašavate čovečanstvo od bolesti. Teorije zavere pripadaju trećem oku i nisu za ozbiljnu raspravu. 

Premijerka je istakla da je Fajzer-Biontek pokazao veliku ozbiljnost i da su pouzdan partner, kao i prozivođač koji nema problem da razgovara i sa manjim zemljama.

Podsetimo, Srbija je prva zemlja u regionu u koju je stigla vakcina kompanija Fajzer i Biontek.

Prvi kontigent od 4.875 doza Fajzerovih vakcina protiv korona virusa stigao je u utorak u Srbiju, a 4. januara u Srbiju stiže još 16.000 Fajzerovih vakcina!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

INFORMER SAZNAJE! 4. januara u Srbiju stiže još 16.000 Fajzerovih vakcina!
Društvo

INFORMER SAZNAJE! 4. januara u Srbiju stiže još 16.000 Fajzerovih vakcina!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija, pored 4.870 Fajzer-Biontekovih vakcina, od tog proizvođača u januaru dobiti još 16.000 doza, kao i da ćemo zajedno sa drugim vakcinama imati u januaru ukupno milion doza, a tokom prvog kvartala ukupno oko dva miliona doza. Kako Informer saznaje, isporuka će biti 4. januara

24.12.2020

12:03

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17