• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

24.12.2020

18:46

(FOTO) UMORNI I BESNI! AGONIJA NAŠIH VOZAČA U LUCI DOVER! Srpske kamiondžije zatočene u Engleskoj!

Društvo

(FOTO) UMORNI I BESNI! AGONIJA NAŠIH VOZAČA U LUCI DOVER! Srpske kamiondžije zatočene u Engleskoj!

Podeli vest

Francuzi iznenada zabranili saobraćaj sa Velikom Britanijom zbog pojave "engleske korone" i od vozača traže da imaju negativan PCR test, do kog ne mogu da dođu

Stotinak srpskih kamiondžija zarobljeno je od ponedeljka pred engleskom lukom Dover, nakon što je Francuska uvela obavezni negativni PCR test zbog pojave mutiranog virusa, poznatijeg kao "engleska korona"!

Zbog odluke Francuske oko 10.000 vozača iz cele Evrope, među kojima su i srpski vozači, nemaju mogućnost da se testiraju u Engleskoj i nastave put trajektom do Francuske i dalje ka evropskim zemljama. Među "zarobljenima" nalazi se i Nemanja Karalić (30), rodom iz Ivanjice, koji je od ponedeljka bukvalno odsečen od sveta i tek čeka da se ukrca na brod.

Foto: Informer

Gladni i umorni

- Ovde je katastrofa. Svi putevi su zatvoreni, sve kamione usmeravaju na lokalni aerodrom Manston, koji više ne može da ih primi. Na pisti ima sigurno oko 10.000 vozila. Osećamo se kao zatvorenici. Helikopteri nas samo nadleću. Obezbeđuje nas policija i vojska. Prepušteni smo na milost i nemilost, jer niti možemo dalje, niti smemo da ostavimo kamione. Niko nam ne govori kada ćemo da se testiramo, internet veze su jako loše... Svi su ljuti, besni, nervozni i ogorčeni... Mnogo je hladno. Duva jak vetar i pada kiša. Tu smo već previše dugo. Tek juče smo dobili hranu, vodu, konzerve, hleb... Ne znamo do kada ćemo ostati zarobljeni. Što je najgore, kamioni i dalje pristižu, a nema više igla gde da padne - očajan je Karalić.

Foto: Informer

Širi se mutirani virus

Nova varijanta "engleske korone" napravila je potpuni haos i kolaps svuda po Evropi. Mnoge zemlje obustavile su letove za Britaniju, blokirale luke i puteve, ograničile rad i kretanje. Osim Velike Britanije, prisutnost novog soja koronavirusa registruje se i u Italiji, Nemačkoj, Holandiji...

 

Foto: Informer

Tuča sa policijom

Kako kaže, situacija je u jednom momentu bila dramatična i napeta. Došlo je prvo do stravične rasprave, a onda i tuče između kamiondžija i policajaca. Srećom, strasti su se brzo smirile.
Nemanja kaže da ne vidi kraj agoniji, a najveći strah mu je da neće stići da sa svojom porodicom provede predstojeće novogodišnje praznike.

Foto: Informer

- Ne trebamo našim porodicama, deci, ženama, roditeljima... Nismo bili cele godine zajedno, zašto bismo bili sada za praznike koji nam dolaze?! Ako ste zaboravili, tokom ove godine, u jeku najveće pandemije, zahvaljivali ste nam, aplaudirali i nazivali herojima. A par meseci kasnije ovo. Mi možda gazimo put krvav, ali ga gazimo kao junaci - poručio je Karalić, besan zbog odluke francuskih vlasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milovan

pre 3 godine

Francuzi zabranili,a oni napadaju Engleske policajce. Pa dali kamiondzije imaju mozak. Nitko im nebrani da skoce u more i plivaju.Ili i kamion uteraju u more i probaju preci. Ako je i od sofera,mnogoje.

Sremac

pre 3 godine

Mrš u pičku materinu smradino jedna... Jebo ti korpus šofera majku u pičku, pa još jednom... Da nam bude lepo... Sa guzice laješ kerinoooo, iz fotelje.. A šta oni tamo jedu, piju, dal misle hoće li doći kuće deci.. Al tu si da jedeš govna prvi... Džukelo

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

Od jutros kamoioni su krenuli prema Francuskoj ali se vozaci testiraju na licu mjesta , tj. na parkingu -aerodromu.

ringispil

pre 3 godine

Ceka se otcepljenje skotske i irske. Evropska govna trljaju noseve, a vozaci stradaju.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija