• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2021

23:18

Proslavljeni fudbalski as brani prijatelja optuženog za silovanje! Dule Savić: Mika je žrtva, a ne silovatelj!

Društvo

Proslavljeni fudbalski as brani prijatelja optuženog za silovanje! Dule Savić: Mika je žrtva, a ne silovatelj!

Podeli vest

* Boga molim da suđenje Miki Aleksiću bude otvoreno za javnost i ubeđen sam da će se dokazati da je nevin. A onda, ko će da plati kad se dokaže da je Mika žrtva napada? Upropašćen mu je život, tvrdi Savić

Boga molim da suđenje mom prijatelju Miki Aleksiću bude otvoreno za javnost. Ubeđen sam da će na sudu dokazati da je nevin, pa se zato pitam ko je ovde prava žrtva. Ko će da plati kad se utvrdi da je Mika žrtva? Upropašćen je život i njemu i njegovoj supruzi Biljani, poručuje proslavljeni fudbalski as Dušan Dule Savić, govoreći o svom dugogodišnjem prijatelju i vlasniku škole glume "Stvar srca" Miroslavu Miki Aleksiću (67), optuženom da je silovao i seksualno zlostavljao sedam učenica te škole.

Stroge metode

Dule Savić je juče u jutarnjem programu TV Pink otkrio da je posetio Miku Aleksića u njegovom stanu, nakon što je ovaj u petak prebačen iz zatvorskog pritvora u kućni, posle osam meseci provedenih iza rešetaka.

- Rekao mi je: "Gde si, Duki moj...?!" - pričao je Savić suznih očiju, i dodao:

- Ja sam čovek koji uvek stoji uz prijatelje i pravdoljubiv sam.

Savić je optužbe protiv Aleksića za silovanje i polno uznemiravanje učenica nazvao "napadom".

- Mika je svojim strogim obrazovnim metodama, kao učitelj glume, od dece pravio ljude. Taj napad na Aleksića je osmišljen i takvi slučajevi se ne dešavaju samo kod nas, nego i u nekim drugim zemljama, što je opasno, ali Mika je najgore prošao. Kako li je izdržao osam meseci u pritvoru? Slabijeg je zdravlja i to može izdržati samo onaj ko je mentalno jak, a imao je podršku prijatelja i supruge Biljane, kojoj nije bilo lako... Nju su gurali u tu priču kao da je saučesnik... Sve su činili da se ona okrene protiv njega, ali Biljana je na delu pokazala veliku ljubav prema mužu.

Inače, među učenicama Aleksićeve škole glume koje su ga optužile za silovanje i seksualno zlostavljanje jeste i glumica Milena Radulović. Nakon što su se u javnosti pojavile Milenine fotografije iz 2015, na kojima se vidi kako se smeje i provodi s društvom u Aleksićevoj vikendici sa bazenom na Kosmaju, i to samo dve godine nakon navodnog silovanja, Dule Savić je kratko prokomentarisao:

- Ove fotografije prvi put vidim. Ponavljam, uveren sam da će Mika sto posto biti oslobođen!

Podsetimo, Aleksić je bio u pritvoru Centralnog zatvora od 16. januara, a 1. oktobra bi trebalo da mu počne suđenje, koje će najverovatnije biti otvoreno za javnost.

S "nanogicom" može u šetnju, na lečenje...

Miroslav Mika Aleksić od petka je u kućnom pritvoru s elektronskim nadzorom i stavljena mu je "nanogica". Ova mera pruža brojne pogodnosti pritvoreniku, pa je Aleksiću omogućeno da ide u šetnju do dva sata svakog dana, kao i da se leči kod svog lekara ukoliko mu je narušeno zdravlje. Takođe, postoji i mogućnost da ide na posao. Naravno, za sve ove privilegije Aleksić će morati da traži odobrenje suda. Bez odobrenja Aleksić može da napusti stan samo u slučaju da je njemu ili njegovoj supruzi potrebna hitna medicinska intervencija ili ako mu je na neki drugi način ugrožen život. Međutim, u tom slučaju mora u što kraćem roku da obavesti sud o napuštanju stana, jer bi u suprotnom mogao da bude vraćen u zatvorski pritvor.

Optužnica protiv Aleksića postala je pravosnažna 5. avgusta, nakon što su prethodne dve vraćane tužilaštvu na ispravku. Finalna optužnica "tanja" je za jedno silovanje i dva slučaja nedozvoljenih polnih radnji, pa se Aleksić sada tereti za četiri silovanja, od kojih su dva u produženom trajanju, kao i za pet nedozvoljenih polnih radnji.

U međuvremenu, utvrđeno je da nema dokaza da je Aleksić silovao Milenu Radulović tokom 2012. i 2013. na frižideru u svojoj kancelariji, dok je ona bila maloletna, pa je ta optužba odbačena, ali u slučaju ove glumice on se i dalje tereti za dva slučaja nedozvoljenih polnih radnji. Takođe je "otpala" i optužba za nedozvoljene polne radnje prema bivšoj učenici M. Ć.

Od ukupno sedam oštećenih devojaka, samo su Milena i njena koleginica, glumica Iva Ilinčić odlučile da javno progovore o tome kako ih je profesor glume seksualno uznemiravao dok su bile polaznice njegove škole.

Pravdao se prostatom

Aleksić je na saslušanju više puta negirao sve optužbe, a odbrana mu se bazirala prvenstveno na tome da nije sposoban da siluje jer mu je pre nekoliko godina odstranjena prostata.
Njegova supruga Biljana Mašić, koja je profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, pre nekoliko meseci je izjavila za jedan dnevni list da "duboko veruje da njen muž nije kriv" i da su ga spakovali "par ekselans".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milena

pre 2 godine

Dule Savic bi mogao da dodje na sud i objasni da su devojke u stvari njega silovale.Zasto da ne,pa kod nas je sve moguce. Ako si toliko nemoralan kao ovaj tipus,vredi i lagati,pa, za prijatelja...

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija