• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

10.10.2021

16:39

KIŠA, ZIMA, JAK VETAR! Evo kakvo nas vreme očekuje sledeće sedmice!

Društvo

KIŠA, ZIMA, JAK VETAR! Evo kakvo nas vreme očekuje sledeće sedmice!

Podeli vest

Pravo jesenje vreme sa jakim padavinama očekuje nas narednih dana, a posebno jak vetar očekuje se u nedelju kada će se naša zemlja naći između ciklona i anticiklona

Ovu informaciju podelio je meteorolog Đorđe Đurić na svom fejzbuk nalogu.

"Sneg je zabeleo planine. U nedelju tokom dana kiša i na najvišim planinama, a ponovo će duvati košava jakog i olujnog intenziteta, ali samo na jedan dan. Pravo jesenje vreme i narednih sedam dana. Tokom jučerašnjeg dana sneg je padao u mnogim predelima iznad 1.200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera", napisao je Đurić.

- Zbog delovanja ciklona sa Jadrana i povlačenja toplije vazdušne mase sa juga, u višim slojevima atmosfere doći će do porasta temperatura, pa će u nedelju i na najvišim planinama tokom dana padati kiša, uz maksimalne temperature i na 2.000 metara nadmorske visine oko pet stepeni, tako da će temperaturna razlika između nizija i planina biti tek nekoliko stepena - ističe Đurić.

 

 

Meteorolog navodi da će se Srbija u nedelju nalaziti između ciklona sa Jadrana i anticiklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se ponovo zbog veoma izraženog gradijenta u košavskom području očekuje jak istočni, severoistočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima od 80 kilometara na sat.

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Vremenska prognoza za sledeću nedelju donosi nam vetar i košavu.

- Ipak, veoma hladno i pravo jesenje vreme očekuje se i narednih sedam dana, uz temperature ispod proseka, dok bi od sredine sedmice na severu bilo uglavnom suvo, a južnije i dalje uz kišu, a zbog prodora hladnog vazduha sa severa, na planinama se ponovo očekuje sneg - zaključuje Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12