• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2021

18:13

Kisić posle Kriznog štaba: Da li će vakcine postati obavezne i da li će biti "zatvaranja"?

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

Kisić posle Kriznog štaba: Da li će vakcine postati obavezne i da li će biti "zatvaranja"?

Podeli vest

U vezi sa uvođenjem obavezne vakcinacije, dr Darija Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba rekla je da je suština da se donesene mere sprovode, ne precizirajući da li to znači da će vakcine protiv korona virusa postati obavezne

Ona je kazala da su neke vakcine propisane za populaciju dece, te da postoje i određene kategorije odraslih kojima je vakcina obavezna.

- Suština je da se mera sprovodi. Nije dovoljno da se propiše. Nismo u mogućnosti da imamo policajce za svakog od nas. Zaista moramo da budemo svesni da sve zavisi od nas, od svakog pojedinca - rekla je Kisić Tepavčević.

Foto: printscreen RTS

Takođe je potvrdila da među potpuno vakcinisanima ima obolelih, ali da je po pravilu "jako mali procenat osoba čije je kliničko stanje zahtevalo intenzivnu negu".

U vezi sa eventualnim zatvaranjem na deset dana, o čemu je prethodno govorio dr Predrag Kon, odgovorila je na sličan način.

- Za očuvanje sopstvenog zdravlja valjda smo najviše zainteresovani mi sami. Nemojte da razmišljamo o Kriznom štabu niti bilo kojoj instituciji. Ova država je obezbedila 24-časovnu negu svim građanima kojima je to potrebno. Za vaše zdravlje, za sve preventivne mere, svako od nas je odgovoran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
borac za pravdu

pre 2 godine

Halo fasisto onda je to direktni fasizam i stavljanje gradjana u robstvo.

Raka

pre 2 godine

Vakcinisani i deca najvise prenose zarazu. Kartoni ili sta vec, prvo u skupstinu, vladu, sudove,, opstine.... A ne po deci na 10 dana zimovanja. Zna li iko u kriznom stabu gde je kraj pandemije i umiranja najmilijih? Vakcine!? Oni prenose zarazu sa sve kartonom zelenim ili crvenim, koji vec je izmozgan, i daje im se legitimitet da to bez kazne rade.

Drasko

pre 2 godine

Pa to ni ona ne zna sama.. Ona uopste I ne zna zasto je ona tu gde jeste.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Moze da se desi samo novo zatvaranje, ali kad tad nam sleduje obaveznao vakcinisanje. U Australiji koja je do sada odoljevala, na posao mogu samo oni koji su se vakcinisali. A to nam svima sleduje.

metafaza

pre 2 godine

srpska vlada bi mogla biti optuzena za medicinski terorizam i implementaciju nove monarhisticke oligarhijske nacisticke diktature nad gradjanima i decom Srbije . A ova Nato plavusa lici mnogo na Nato plavusu Timoshenko i Kolindu zar ne , kao i plavusa Mihajlovicka , otkad je okupatorska Nato kruna prisilno postavljena na zastavu Srbije sve neke plavuse i solomonisti jevreji donose zakone i izdaju uputstva srpskom narodu . Pa onda jos vinarija Rothschild za pljacku penzionera i srpski narod da otplacuje milijarde novih kredita koji idu klintonovim i sorosevim klimatskim projektima za punjenje krimialnih oligarhijskih dzepova .

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija