• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

09.03.2022

10:59

BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE! Nakon udarca dečak pao i POČEO DA SE TRESE, druga deca se SMEJALA i snimala!

Informer

Društvo

BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE! Nakon udarca dečak pao i POČEO DA SE TRESE, druga deca se SMEJALA i snimala!

Podeli vest

U Tehničkoj školi "Buda Davidović" u Obrenovcu u sredu je došlo do vršnjačkog nasilja nad jednim dečakom

Snimak tuče, na kom se vidi kako jedan maloletnik drugom zadaje udarac, nakon čega on pada na zemlju i počinje da se trese, proširio se društvenim mrežama.

RODITELJI SU KRIVI ŠTO SU IM DECA NASILNA! Njih treba edukovati, to što su im naslednici "siledžije" je proizvod njihovog neznanja!

Izvor 24sedam navodi da je snimak autentičan i potvrđuje da se tuča dogodila u sredu.

- Bilo je tuče. Dečak ima zdravstvenih problema, a udarac koji je zadobio doveo je do komplikacija. Momci koji su učestvovali u tuči su procesuirani, policija je izašla na lice mesta - kaže izvor i dodaje da je napadnuti dečak završio u bolnici posle incidenta, ali da je sada dobro - rekao je.

Direktorka škole nije želela da komentariše slučaj, a zaposleni u ovoj ustanovi su rekli da je škola postupila po zakonu.

- Sve je urađeno po zakonu i kako treba. Direktorka se neće izjašnjavati povodom ovog slučaja. Već je dala izjavu MUP-u i Ministarstvu prosvete - rekli su oni.

Ono što je, pored brutalnog nasilja nad bolesnim dečakom, zasmetalo korisnicima društvenih mreža su "drugari" i "drugarice" maloletnika koji sve snimaju i smeju se u pozadini, dok jedna devojčica sve vreme viče: "Pomerite se, ne vidim ništa od vas!"

Izvor dodaje i da još uvek nije poznato kako je tuča počela.

Borba protiv vršnjačkog nasilja

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja je u svetu poznat i kao "Dan roze majica". Razlog tome je priča o dečaku iz Kanade koji je bio predmet ismevanja i fizičkog zlostavljanja od strane svojih drugara, jer je u školu došao obučen u roze majicu. Tako je bio obučen jer je želeo da pruži podršku svojoj majici, koja je bila bolesna od karcinoma dojke. Aktivisti su tada kupili 50 roze majica i podelili ih njegovim vršnjacima u školi koji su ih nosili kao podršku dečaku. Učenici su počeli i sami da dolaze u školu oblačeći roze majice, koje su tako postale simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama širom sveta.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija