• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.06.2023

12:56

"TE SEKUNDE STIŽU KRITIKE DA SAM JA MINISTAR RASPUSTA" Milićević za "Informer TV": Mogu da na mene sruče kofu fekalija oni koji nemaju nikakvu odgovornost!

Informer

Društvo

"TE SEKUNDE STIŽU KRITIKE DA SAM JA MINISTAR RASPUSTA" Milićević za "Informer TV": Mogu da na mene sruče kofu fekalija oni koji nemaju nikakvu odgovornost!

Podeli vest

Gost "Info jutra" na našoj televiziji bio je ministar prosvete Đorđe Milićević, koji se sa voditeljima dotakao brojnh političkih i socijalnih tema, pa tako i funkcionisanja školastva, za koje, kako i sam kaže, sada snosi i oseća veliku odgovornost.

Pored brojnih tema koja potresaju Srbiju, urednik i voditelj "Info jutra", Novica Popović, podsetio je svog gosta Đorđa Milićevića da čim se pojavila informacija o izboru Slavice Đukić Dejanović za mesto ministarke prosvete, ona nije ni preuzela tu funkciju, a već su krenule kritike. Posle Dejanović, na "udaru" se našao i Milićević, a sve je usledilo nakon ostavke Branka Ružića. 

- Ja nisam uopšte preuzeo funkciju, ja sam po ovlašćenju na ovom mestu i to je formalno - naglasio je Milićević na početku emisije, u kojoj je napravio paralelu i opisao gledaocima trenutak preuzimanja funkcije na mestu ministra prosvete od svog prethodnika, Branka Ružića.

Foto: printscreen

Današnji gost na "Informer TV" bio je novi ministar prosvete Srbije

- Napraviću sada paralelu. Onog trenutka kada je Branko Ružić iz ličnih i emotivnih razloga, kao roditelj, podneo neopozivu ostavku, mnogo sam razgovarao sa njim i znam kako se osećao u tom trenutku. Znam na koji način je sve te prizore doživeo, i on i njegova porodica... Nakon podnošenja neopozive ostavke, predsednica Vlade je ta koja daje ovlašćenje da neko ko je iz redova aktuelnih ministara samo vrši funkciju. Dakle, taj neko je vršilac dužnosti ministra prosvete dok se ne izabere resorni ministar prosvete! Formalno i pravno, u roku od dve nedelje predsednica Vlade treba da predloži ko će biti kandidat za ministra prosvete. Prvi dan kada je predsednica Vlade imenovala mene za vršioca dužnosti, ja nisam shvatio da sam sada ministar prosvete, nego sam shvatio da sam preuzeo odgovornost da sistem mora da funkcioniše. To je bio veoma specifičan trenutak, vrlo važan, a ja sam tog dana potpisao odluku da se škole 6. juna raspuštaju, a do 20. juna đaci mogu da popravljaju ocene - priča gost "Informer TV-a", ministar Đorđe Milićević.

Foto: printscreen

Ministar Milićević u "Info jutru"

Kolika ga je odgovornost sačekala, ne pominjujući ali aludirajući na događaj posle kog je Srbija ostala zavijena u crno, Milićević je pokušao da približi našim gledaocima.

- Tog trenutka, tog dana i te sekunde su stizale kritike na moj račun, da sam ja ministar raspusta i da sam ovakav i onakav. Znate šta? Ja sam na to navikao! Na mene mogu da sruče kofu fekalija oni koji nemaju apsolutno nikakvu odgovornost. Mreže gore zbog profesorke Slavice Đukić Dejanović, gore zbog mene, to je potpuno nebitno. Profesorka Dejanović je neko ko je ugledan i redovan profesor, ko snosi odgovornost koju razumem, pitajte studente šta misle o njoj? Ja sam za svoj posao preuzeo odgovornost, sistem mora da funkcioniše, deca imaju mogućnost da poprave ocene, a ja sam uputio dopis svim školskim opštinama da vidim da li su se škole adaptirale i na koji način su se prilagodile. Dobio sam odgovor taksativno iz svih škola, osnovnih, srednjih, sugestije nastavnika i roditelja - priča Milićević.

Pogledajte šta je sve ministar Milićević ispričao u "Info jutru":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15