• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2023

13:13

Završena sezona u Subotici! Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Narodnog pozorišta

Informer

Društvo

Završena sezona u Subotici! Gradonačelnik Bakić primio predstavnike Narodnog pozorišta

Podeli vest

Narodno pozorište Subotica stiglo je do kraja još jedne izuzetno uspešne pozorišne sezone.

 Predstavnike institucije  kulture koja godinama pronosi slavu našeg grada, upravnika Miloša Nikolića i prvakinju drame, glumicu Minju Peković danas je, u svom kabinetu, primio  gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da je Narodno pozorište temelj kulture ovog grada, jer otvara nove perspektive i inspiriše kroz pozorišnu umetnost.

- Vaša posvećenost, hrabrost, talenat i vizija učinili su da na novi način osvetlite scenu i pomerite granice umetničkog izraza. Naša podrška pokazuje koliko cenimo vaš rad, a vi nam višestruko uzvraćate. Neka vas naša zahvalnost i divljenje podstaknu na nove podvige i predstave koje ćemo pamtiti i o njima pričati.  Želimo vam mnogo uspeha u budućim projektima i neka vam svaka nova predstava bude prilika da nas iznova očarate, kako ste do sada činili. Hvala vam na svakoj glumačkoj bravuri i na svakoj poruci koja nas je, upućena sa scene, oplemenila -  naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Informer

 

Uz izražavanje zahvalnosti na srdačnom prijemu i podršci bez koje, kako je rekao, ne bi bilo ovakvih umetničkih podviga, Miloš Nikolić je kazao da svaka pozorišna sezona iziskuje, pre svega, dobro planiranje, a zatim i realizaciju planiranih projekata koje na sceni ocenjuje publika.

- Ovaj, veoma zahtevan, proces traži potpunu posvećenost, kreaciju, talenat, rad i rezultat ne može izostati. To je subotičko pozorište i dokazalo, očaravši publiku svojim vrhunskim interpretacijama koje izazivaju emociju. Osam premijera u obe drame, brojna gostovanja, festivali, pozivi, nagrade, zaista su  impresivni rezultati na koje smo ponosni - istakao je Nikolić.

U osam premijera, podsetimo, članovi oba ansambla na sceni su realizovali zanimljiva viđenja iluzije života. Igrali su kabare posle dužeg vremena, imali saradnju sa rediteljima i pozorištima iz inostranstva, uradili koprodukciju, Minja Peković obeležila je sezonu autorskim projektom, gde je potpisala tekst, režiju i ostvarila fantastičnu glumačku bravuru.

Foto: Informer

 

U predstavi "Bravo za klovna" ispričala je svoju priču, u želji da ohrabri sve žene koje prolaze ili su prošle njenim putem izlečenja. Ogromnu hrabrost nagradila je publika na gostovanjima i na matičnoj sceni stajaćim ovacijama, a širi 47. Dana satire Fadila Hadžića u Zagrebu, Minji je dodelio dve nagrade, za glavnu žensku ulogu i posebnu nagradu za specijalno postignuće. I to je samo deo ostvarenih uspeha...

Foto: Informer

 

Ovih dana, na kraju sezone, Narodno pozorište nastupilo je na Beogradskom letnjem festivalu BELEF-u gde je monodrama "Bravo za klovna" iznova doživela stajaće ovacije, a Drama na mađarskom jeziku se vratila sa festivala u Kišvardi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija