• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.07.2023

18:33

Građani postaju kontrolori: Evo šta sve možete pomoću nove "Beograd Plus" aplikacije

beoinfo.rs

Društvo

Građani postaju kontrolori: Evo šta sve možete pomoću nove "Beograd Plus" aplikacije

Podeli vest

Od sutra počinje da radi aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz, a preko nje će moći da se plati karta i sazna gde se nalazi svako vozilo. Kao novitet, građani će moći da prijave u kom autobusu ne radi klima, da li je vozilo prljavo i da li ima kašnjenja.

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da ova aplikacija neće biti samo za prevoz, nego za sve ono što će Beograd da obezbeđuje za svoje građane.

- Ova aplikacija će imati daleko širu svrhu i svojstvo. "Beograd plus" će da bude aplikacija koju ćemo, očekujem od jeseni, da pustimo aktivno da zaživi i sa "beogradskom karticom" gde ćete preko ove aplikacije imati uvid u to koje benefite je Grad obezbedio za Beograđane - rekao je Šapić.

Kako je pojasnio, aplikacija će moći da se skine preko "Playstora", a njome ćete moći da platite javni prevoz i preko kreditne kartice.

Gradonačelnik je najavio da će od sutra na 318 kioska moći da se kupe karte za prevoz. Takođe i na 250 stajališta u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

- U roku od desetak dana biće zalepljena nalepnica na kiosku da se zna da će moći da se na tom mestu kupi karta za prevoz. Za ovih mesec i po pokazalo se da je plaćanje sms-om najjednostavniji način koji su građani prihvatili. Čak i firme sada plaćaju svojim radnicima karte putem sms-a - najavio je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

 

On je još najavi i da će do kraja leta i postojati i mogućnost plaćanja prevoza kreditnom karticom.

- Dakle, ko neće da kupi papirnu kartu, pošalje SMS ili plati preko aplikacije, blizu vozača biće postavljen uređaj gde će moći da se plati prevoz kreditnom karticom - objasnio je Šapić i istakao da neće biti ograničenja, karte se mogu platiti bilo kojom kreditnom karticom.

Prema njegovim rečima, putem aplikacije građani će moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo...

- Moći će i sliku da pošalju i tako prijave. Praktično, svi građani sada postaju kontrolori funkcionisanja gradskog prevoza. Pod budnim okom građana biće kako vozači, tako i GSP, jer su svi u sistemu javnog prevoza - rekao je Šapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15