• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2023

11:08

Pedofili vrebaju dečicu u Grčkoj! I koriste podle trikove, jedan Srbin uhvatio manijaka u ovoj situaciji sa ćerkicom

Shutterstock

Društvo

Pedofili vrebaju dečicu u Grčkoj! I koriste podle trikove, jedan Srbin uhvatio manijaka u ovoj situaciji sa ćerkicom

Podeli vest

Deca iz Srbije koja su na letovanju na meti su pedofila! Pre nekoliko dana na društvenim mrežama u grupi "Grčka info" povela se polemika o tome da li decu treba puštati da budu golišava na plaži. Komentari pojedinih roditelja su zabrinjavajući.

- Pedofila je uvek bilo i biće ih - glasio je komentar jednog roditelja, dok je drugo dodao kako pedofili tamo slikaju decu u kupaćem!

Foto: printscreen

Komentari na grupi

Administratori ove grupe naveli su da su ovo samo neki od komentari koji pokazuju koliko smo needukovani, neobavešteni i koliko malo znamo čak i kada su teme o našoj deci u pitanju.

- Decu na plažama pedofili najčešće snimaju mobilnim telefonom. Međutim koriste i druge sprave. Recimo, običan ključ od automobila u koji je integrisana mala kamera, ručne satove sa kamerom, knjige. Čak i kamerice koje se nalaze u ramu najobičnijih naočara za sunce - navodi se u grupi "Grčka info".

Dodali su i da predatori koriste i hemijske olovke s ugrađenom jakom kamerom koje imaju i USB i mikro karticu.

- Prošlog leta u jednoj susednoj zemlji uhapšena su dvojica stranih državljana koja su snimala golu decu kamerom koju su držali u frižideru za plažu! Teško ih je prepoznati jer često su to muškarci (pa čak i žene) koji na plažu dolaze sa svojim porodicama od kojih skrivaju svoje bolesne nagone - upozorava "Grčka info".

Stručnjaci kažu da su plaže sa golišavom decom "švedski sto" za manijake.

- Ovi sadržaji se ili razmenjuju ili se prodaju, a najtraženiji su snimci što mlađe dece jer postižu veću cenu na tržištu. Statistiku uhvaćenih prestupnika dok su snimali nagu decu na plažama neću prenositi, broj nije mali - istakla je administratorka ove grupe.

- Slobodnim izlaganjem genitalija svoje dece vi omogućavate pedofilima da prodaju snimke, time zarađuju ogromne sume, koje ulažu dalje u širenje mreže. Nije samo pitanje direktna zaštita dece koja se nalaze na slikama i snimcima, ti materijali predstavljaju ogromno tržište, kom se mora iseći dotok "sveže krvi". Roditelji moraju da daju svoj doprinos tome, ali za to moraju biti informisani - dodala je ona.

Podsetila je da je prošlog leta u Nea Kalikratiji naš turista uz pomoć drugih uhvatio manijaka koji je snimao dečake i devojčice podvodnom kamerom. Među ostalim snimcima našao je snimak svoje ćerke i žene.

- I za kraj... Ne znam kako da umekšam, prosto ću otvoreno napisati. Čitajte, razmišljajte, nemojte gledati samo slike, uključite logiku, budite otvoreni da naučite nešto novo, edukujte se, informišite se, pitajte ako vam nije jasno. Sada verovatno shvatate zašto sam juče pitala koji je vaš stav o golišavoj deci na plažama i verovatno vam je jasno da ste napravili glupost kada ste pisali "Vama je dosadno u životu čim to pitate", "Kakve veze ovo ima sa grupom??", "Šta vas interesuje šta deca nose", "Strašno o čemu pišete!!" itd... - navela je ona i dodala:

- Koristite internet i da se malo obrazujete, a ne samo da ostavljate ružne i zajedljive komentare. Koristite potencijal ovakvih korisnih grupa da naučite što možda niste znali, a ne da vam događaj godine budu bezobrazni Grci što su "uveli obavezne kacige".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija