• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

30.09.2023

18:19

Hit video iz Kenije! Deca u školi pevaju pesme na srpskom jeziku

Privatna arhiva

Društvo

Hit video iz Kenije! Deca u školi pevaju pesme na srpskom jeziku

Podeli vest

Blogerka Jovanka Mandarić, plemenita Srpkinja, otišla je put Afrike kako bi volontirala sa decom i učila ih u njihovoj lokalnoj školi.

Poslednja u nizu "lekcija" bilo je i učenje srpske pesmice " U svetu postoji jedno carstvo".

Kako su savladali pevanje, ali koliko uživaju deca pevajući , Jovanka je objavila i u video snimku na svom instagram nalogu. 

@m.jovanka Moje bogatstvo😌🤍 #kids #volunteeringinafrica #kidssinging #volunteer #volunteerinafrica #traveltiktok #solotravel #travel #kenya #serbia #fyp #🇰🇪 #🇷🇸 ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Podsetimo, ova divna i mlada devojka nedavno je gostovala i na televizji Informer gde je otkrila kako izgleda život učenika iz Kenije.

- Đaci tamo nemaju osnovne uslove za život, nekada je jedan obrok koji imaju u školi zapravo jedan jedini obrok koji će pojesti tog dana. Moji đaci mnogo vole da pevaju i igraju, a smatram da je drugarstvo veoma važna tema. Oni mnogo vole pesmu "U svetu postoji jedno carstvo" i oni vole da uče dečije pesmice. Teško im pada da isgovore dž i ž, tako da kada reči sadrže ta slova, oni ih preslatko izgovaraju - rekla je tada Mandarić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija