• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

06.10.2023

09:49

Zbog ovoga deca najviše ispaštaju! Svaki treći roditelj ne plaća alimentaciju

freepik

Društvo

Zbog ovoga deca najviše ispaštaju! Svaki treći roditelj ne plaća alimentaciju

Podeli vest

Statistika kaže da svaki treći roditelj u Srbiji ne plaća alimentaciju, a izgovori koje pronalaze kako bi izbegli ovu odgovornost su neverovatni, iz Udruženja samohranih roditelja kažu da u ovakvim situacijama jedino ispaštaju deca.

Vera Totić predsednica Udruženja samohranih roditelja, koja se već 23 godine bavi ostvarivanjem dečijih prava odnosno alimentacijom, pokušava, kako kaže, da dođe do jednog odgovora već 23 godine koliko se bavi ovim pitanjem -"Šta se to desi sa roditeljima kada se razvedu da zaborave na decu, pa se onda svete jedno drugom".

- Ako je u pitanju otac koji neće da plaća alimentaciju, on kaže da neće da daje njoj za frizuru, silikone i nokte. A ako je u pitanju majka, ona kaže da neće da daje njemu da izvodi i provdi drugu ženu, a zaboravljau da je dete u sredini i da taj novac nije njhov nego detetov i da je to nešto što ne smeju i ne mogu da izbegavaju, a samim tim je to i krivično delo - kaže Vera Totić.

Često se dešava da roditelji lažiraju svoju platu, prijavljuju da primaju minimalac i nalaze razne izgovore kako bi iznos alimentacije bio što manji. Ovim metodama, kako kaže, služe se i očevi i majke.

- Kada se radi o državnim ustanovama u kojim roditelji rade, te alimentacije ne mogu da se "filuju" ni smanjuju, nego je činjenica - kolike su plate tolike su. Međutim, privatni sektor je taj koji i inače zbog svoje koristi ne prijavljuju prave plate svojim radnicima nego mnuimalce da ne bi plaćali porez, pa onda daju deo na ruke a deo na račun, to što daju na ruke ne možete nikada da utvrdite koliko je, a ono što leže na račun može se videti - navodi ona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija