• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PR

19.10.2023

15:33

Dodeljeni paketi sportske opreme fudbalskim klubovima sa teritorije grada Subotice

Grad Subotica

Društvo

Dodeljeni paketi sportske opreme fudbalskim klubovima sa teritorije grada Subotice

Podeli vest

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović predao je danas pakete sportske opreme fudbalskim klubovima sa teritorije grada Subotice: Fudbalskom klubu „Preporod“, iz Novog Žednika, članu Vojvođanske fudbalske lige „Sever“, kao i Omladinskom fudbalskom klubu „Mala Bosna 2015“, iz Male Bosne, i Fudbalskom klubu „Lokomotiva“, iz Subotice, članovima Gradske fudbalske lige Subotica.

Uručenju sportske opreme Fudbalskom klubu „Preporod“ prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tim povodom, istakao da pozdravlja ovu praksu podele sportske opreme klubovima nižih rangova takmičenja koju Fudbalski savez Srbije sprovodi već nekoliko godina.  Uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije što će donaciju paketa sportske opreme dobiti i manji subotički fudbalski klubovi kojima, kako je rekao, ta sportska oprema zaista mnogo znači, gradonačelnik Bakić je podsetio da u Subotici uspešno funkcioniše oko 150 klubova i sportskih organizacija.

Foto: Grad Subotica

 

- Klubovi u našem gradu su u poslednje vreme stavili akcenat na razvoj mladih igrača. Tako, konkretno, Fudbalski klub ’Preporod’ ima 80 svojih članova, od čega su 60 najmlađi fudbaleri od kojih mnogi pretenduju da jednoga dana budu i fudbalske zvezde - kazao je Bakić.

Dodao je da subotička lokalna samouprava nastoji da svim sportistima obezbedi što je moguće bolje uslove za bavljenje sportom i da Subotica s pravom nosi epitet „grad sporta“.

Foto: Grad Subotica

 

- Subotica je u konkurenciji 30 gradova ponela titulu ’Evropski grad sporta’ za 2024. godinu. Koristim ovu priliku da saopštim da smo dobili poziv iz Brisela i da će 7. decembra ove godine subotička delegacija sa ponosom u Evropski parlament uneti zastavu Srbije - rekao je gradonačelnik Bakić.

Podvukao je da politiku ogromnih ulaganja u sport i podrške svim sportistima države Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, kao i Vlada Srbije i Pokrajinska vlada, podržavaju i subotička lokalna samouprava i Fudbalski savez Srbije, i dodao da će Grad Subotica i u narednom periodu sve uraditi da što više ulaže u sportsku infrastrukturu i pruža što veću podršku svojim sportistima,.

Foto: Grad Subotica

 

 

- Naši prioriteti su sport, kultura, obrazovanje, socijala i zdravstvo, jer to su stubovi razvoja grada Subotice. I na kraju, još jednom ću da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije i potpredsedniku Branislavu Nedimoviću na današnjioj donaciji sportske opreme, a fudbalskim klubovima kojima je oprema donirana želim da im to bude motiv za još veći rad i ostvarenje svih sportskih planova koje su zamislili - zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Koordinator za rad sa mlađim kategorijama u FK „Preporod - Nemanja Prole, zahvalio se na donaciji i istakao da ona za ovaj klub ima višestruki značaj.

 

- Garnitura dresova za prvi tim i lopte koje smo danas dobili od velikog su značaja za naš klub, ali s druge strane ova donacija za nas je i podstrek i poruka da neko misli na nas i da možemo da računamo na pomoć ukoliko nam zatreba. Osim ove donacije, danas je dogovoreno da i pioniri dobiju nove dresove, jer je u Klubu poslednjih godina akcenat stavljen na rad sa mlađim  kategorijama. To uopšte nije lak posao, pogotovo u seoskim sredinama, ali mi se trudimo da to radimo na najbolji mogući načun - rekao je Nemanja Prole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija