• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

04.11.2023

11:37

Vlasnici stovarišta u čudu: Visoke temperature smanjile tražnju, cena ovog ogreva drastično pala

Shutterstock

Društvo

Vlasnici stovarišta u čudu: Visoke temperature smanjile tražnju, cena ovog ogreva drastično pala

Podeli vest

Zbog visokih temperatura, vlasnici stovarišta u Šapcu ne pamte kada se ovako malo ogreva prodavalo tokom septembra i oktobra.

Vlasnik jednog stovarišta iz Jevremovca kod Šapca, Dragoljub Stanojević kaže da je, što se tiče cene, ove godine došlo do stabilizacije na tržištu, pa je pelet znatno jeftiniji, dok su cene uglja na nivou prošlogodišnjih.

Prema rečima Stanojevića, prošla blaga zima i topli meseci, naročito oktobar, kada su temperature dostizale i 25 stepeni, doprineli su da prodaja ogreva stagnira. Dodaje da je ovo prvi hladniji dan, pa se očekuje da krene prodaja.

Što se tiče snabdevenosti, i uglja i peleta ima dovoljno, tako da građani ne treba da brinu.

Kada je reč o cenama, one su na nivou prošlogodišnjih, pa je pelet od prošlogodišnjih 40.000 dinara snižen na 30.000, dok je ugalj ostao na prošlogodišnjem nivou i nabavlja se, kao ranije, iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, navodi Stanojević i dodaje da su pojeftinila i drva.

Objašnjava da je prošlogodišnja cena peleta bila nerealna i izazvana psihološkim faktorima i strahom od nestašice, pa je nagla kupovina stvorila destabilizaciju na tržištu. Prema njegovim rečima, dosta peleta je tada izvezeno, što je takođe uslovilo visoke cene.

Stanojević naglašava da su drva ove godine jeftinija i navodi da je kubik prošle godine koštao deset i dvanaest hiljada dinara, a da sada može da se nabavi po osam hiljada.

Ogrevnog drveta u ovom kraju, na obroncima Cera, ima dovoljno, tako da građani ne treba da brinu, ističe Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija