• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2023

20:16

Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima

Privatna arhiva

Društvo

Nadzorni odbor Pošte usvojio zaključke dogovora ministra Jovanovića sa radnicima

Podeli vest

Nadzorni odbor Pošte Srbije usvojio je na danas održanoj vanrednoj sednici sve zaključke dogovora koje je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović postigao ranije danas u razgovoru sa zaposlenima u obustavi rada u Radnoj jedinici "Novi Sad".

Na sastanku u Novom Sadu je dogovoreno sledeće:

- Da ni jedan zaposlen koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice niti biti diskriminisan, kao da neće biti privremenog ni stalnog premeštaja ovih zaposlenih i nikakvog kažnjavanja.

- Neće biti umanjenja zarade, putnih troškova za dane koji su zaposleni proveli u obustavi rada, kao i da će za putne troškove koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni.

- Rukovodstvo će hitno pristupiti analizi sagledavanja potreba za prijem ljudi u tehnologiju. Analiza će biti javno objavljena na sajtu JP "Pošta Srbija" u ponedeljak 13. novembra. U skladu sa tom analizom uz saglasnost zaposlenih, zahtev će preko Ministarstva informisanja i telekomunikacija biti prosleđen komisiji Vlade koja odobrava dodatna zapošljavanja.

Po pitanju zahteva za povećanje plata od 30% zaposlenih u tehnologiji do koeficijenta 2,7 osim upravnika pošta prvog, drugog i van reda, na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, ono što je u ovom trenutka moguće jeste povećanje od 10% od novembarske plate, kao i dodatnih 10% povećanja od 1. januara 2024. godine. 

Zaposleni ostaju pri stavu da je neophodno povećanje plata zaposlenih u tehnologiji od 30% do kraja ove kalendarske godine.

Poslovodstvo Pošte Srbije, dalje, hitno će pristupiti analizi potreba za novim izvršiocima u tehnologiji, analizu objaviti na korporativnom sajtu Preduzeća u ponedeljak 13. novembra, dok će zahtev za prijem novih izvršilaca Ministarstvo informisanja i telekomunikacija uputiti komisiji Vlade koja odobrava nova zapošljavanja.

Zaključci potvrđuju da neće biti posledica ni diskriminacije prema zaposlenima koji su učestvovali u obustavi, privremenih ni stalnih premeštaja, kažnjavanja, umanjenja zarade i putnih troškova za dane obustave.

Nadzorni odbor Pošte Srbije, kao i resorni ministar Jovanović ranije danas, pozvao je zaposlene da se odmah vrate redovnim poslovima, kako bi se što pre normalizovalo poslovanje, a šteta umanjila, dok će stavovi i zajednički plan na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji, biti predmet daljih razgovora i usaglašavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija