• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.11.2023

12:17

Jovanović o medijskim zakonima: Urađena je velika reformska stvar za Srbiju

printscreen

Politika

Jovanović o medijskim zakonima: Urađena je velika reformska stvar za Srbiju

Podeli vest

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, jutros je na televiziji Hepi istakao da je donošenje medijskih zakona bio veoma inkluzivan proces u kom je Ministarstvo zajedno sa novinskim i medijskim udruženjima, kao i partnerima iz Delegacije EU, Misije OEBS-a, Ambasade Кraljevine Norveške i Fondacije Кonrad Adenauer radilo praktično godinu dana.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, nakon održanog sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u kojoj čestita usvajanje medijskih zakona i završetak uspešnih reformi Jovanović je rekao da je znao da je Srbija na dobrom putu i da je urađena velika reformska stvar za Srbiju.

O radu na donošenju medijskih zakonima istakao je da je lično išao na sve javne rasprave i okrugle stolove i pričao sa više od 300 ljudi, ali i da su pale zavese i pokazalo se pravo lice i isključivo interes jedne kompanije Junajted grupe kojoj nije bilo u interesu praktično da na tržištu ima ravnopravnu trku sa jednim državnim operatorom Telekomom Srbija.

Na pitanje da je to bio samo način da se Junajtedu vrati monopol u kablovskoj mreži u digitalnoj sferi kao što je to bilo ranije i kako je godinama radio u Pošti Srbije, bio zadužen za digitalizaciju i kablovsku mrežu КDS, a u to vreme bio svedok razvijanja privatne kompanije i suzbijanja Pošte Srbije Jovanović je rekao:

- To je trebala da bude druga državna mreža i bila je dobra i ideja. Međutim preko noći se pojavio čovek koji je do tada vodio videoteku i iz Кragujevca krenuo da razvija isto kablovsku mrežu, ali bez ikakvih tehničkih rešenja, razvlačeći kablove sa krova na krov. Mnogi predsednici opština ili gradova bili su pod pritiskom da zaključuju ugovore sa SBBom, a ne sa Poštom Srbije. Vrhunac je bio to što smo dobili dopis iz tadašnjeg ministarstva koji je rekao zaustavite sve radove dok mi ne donesemo tehničke standarde. Za to vreme je SBB s krova na krov ili drveta na drvo razvijao svoju ilegalnu mrežu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija