• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.11.2023

15:05

Oko 2.000 domaćinstava bez struje u okolini Nove Varoši! Oglasila se i Elektrodistribucija

B.I.

Društvo

Oko 2.000 domaćinstava bez struje u okolini Nove Varoši! Oglasila se i Elektrodistribucija

Podeli vest

Zbog teškog snega, grana i drveća koji su pali na dalekovode najviše je kvarova na elektromreži u novovaroškoj opštini.

Struje povremeno noćas nije bilo ni u samoj Novoj Varoši a takođe i jutros u turističkom delu Zlatara i selima u višim predelima, javlja RTS.

Trenutno je bez struje više od 2.000 domaćinstava u tom kraju ali se situacija menja iz časa u čas jer su radnici ED na terenu i popravljaju kvarove.

Bez struje je jutros bilo i više od 900 domaćinstava u prijepoljskim selima. I tamo se, pod izuzetno teškim uslovima radnici elektrodistribucije probijaju kroz sneg do teško pristupačnih dalekovoda.

Elektrodistribucija Srbije saopštila je danas da su sve raspoložive ekipe angažovane tokom celog vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u delovima Srbije koje je pogodila mećava.

U subotu je težak i mokar sneg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tokom noći prešao na jugoistok zemlje i uz jake udare vetra obarao stubove i kidao provodnike na distributivnoj mreži.

Najveći problemi su na području Ivanjice i Svrljiga.

- Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša, sve vreme su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom – kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

Oni su zamolili građane za razumevanje jer snežne padavine, vetar i nepristupačan teren otežavaju pronalaženje kvarova i popravke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija