• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

19:23

Dušan Obrenović, momak koji je 6 meseci trpeo Kurtijevo iživljavanje u šiptarskom zatvoru, dobija stipendiju!

printscreen

Društvo

Dušan Obrenović, momak koji je 6 meseci trpeo Kurtijevo iživljavanje u šiptarskom zatvoru, dobija stipendiju!

Podeli vest

Dušan Obrenović iz Kosovske Mitrovice, koga je tzv. kosovska policija uhapsila 29. maja u Zvečanu, a 27. novembra je pušten da se brani sa slobode, dobiće stipendiju humanitarne organizacije "Srpska solidarnost".

Fondacija srpske solidarnosti stipendiraće Dušana Obrenovića, koji je proveo više od šest meseci u šiptarskom zatvoru, potvrdio je bivši predsednik ove organizacije Branko Antić.
- Srpska solidarnost svakog meseca stipendira 18 mladih ljudi sa Kosova i Metohije po 100 evra. Od decembra će Dušan Obrenović postati naš 19. stipendista i mi ćemo se potruditi da mu pomognemo koliko možemo - kazao je tom prilkom Antić.

Foto: facebook.com

Dušan Obrenović

 

Da podsetimo Dušan Obrenović je naišao na osudu muslimana, zato što je promenio veru iz islama u pravoslavlje i postao Dušan umesto Sulejman, kako se do tada zvao. Ovo je i ujedno jedan od razloga zašto je takozvana kosovska policija uhapsila Dušana u Zvečanu i zatvorila ga na šest meseci, a prilikom hapšenja su ga brutalno prebili. Od 27. novembra, srećom, ovaj hrabri mladić Dušan, nalazi se na slobodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija