• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

05.12.2023

15:27

Potpisan važan dokument sa španskom kompanijom: Gradiće most preko Dunava kod Bačke Palanke

Informer

Društvo

Potpisan važan dokument sa španskom kompanijom: Gradiće most preko Dunava kod Bačke Palanke

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predstavnici španske kompanije "Centunions", danas su u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića potpisali Memorandum o razumevanju na realizaciji projekta izgradnje mosta preko Dunava kod Bačke Palanke.


Vesić  je istakao da je ovo veliki dan za Bačku Palanku, jer se izgradnjom mosta ne rešava samo problem dva naselja, Neština i Vizića, već se povezuju Semberija, Mačva i Srem sa Bačkom.

"Od kada znam za Bačku Palanku, svi su pričali samo o ovom mostu i zato mi je velika čast što zajedno sa potpredsednikom vlade, ministrom Milošem Vučevićem, imam priliku da učestvujem u realizaciji ovog projekta koji će potpuno promeniti život ljudima u ovom kraju“, rekao je Vesić.

On je naglasio da je ovaj projekat ostvaren zahvaljujući snažnoj podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je lično insistirao da ovaj most bude jedan od prioritetnijih, jer je i sam svestan koliki značaj on ima za stanovnike Bačke Palanke.

Foto: MGSI

 

 

Vesić je izrazio zahvalnost i ministru Vučeviću, i konstatovao da bez njih dvojice ovaj projekat ne bi bio moguć.

- Osim ovog mosta, čija će dužina iznositi skoro dva kilometra, tačnije 1.915 metara, sa pristupnim  saobraćajnicama koje ćemo raditi sa obe strane, nećemo olakšati samo život ljudima iz Neština i Vizića, koji svakoga dana dobijaju po osam pečata u svojim pasošima, već ćemo omogućiti i razvoj same Bačke Palanke - kazao je Vesić. 
Naveo je da je pored projektovanja novog mosta, Ministarstvo nedavno sa Pokrajinom potpisalo ugovor za zajedničko projektovanje saobraćajnice Bačka Palanka – Novi Sad. 

Kada ta saobraćajnica bude gotova, Bačka Palanka će biti potpuno drugačiji grad, jer će svi koji žive tu biti bolje saobraćajno povezani, biće omogućen dolazak novih investitora, jer svaki investitor očekuje da ima put, prugu i da bude povezan kako bi mogli da razvijaju svoje poslove, dodao je Vesić.

- Planirano je da projektovanje ovog mosta traje devet meseci, tako da ćemo do kraja sledeće godime biti u prilici da počnemo sa izgradnjom -  izjavio je Vesić.
Na kraju obraćanja, ministar Vesić se zahvalio španskim prijateljima, i predočio da Srbija posluje sa svima, ali je državi posebno drago kada radi sa zemljom koja poštuje naš integritet i teritorijalnu celovitost, a Španija spada upravo među te zemlje -  koje nisu priznale tzv. Kosovo.
Dodao je da o čvrstom prijateljstvu govori i nedavni sastana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Španije Pedra Sančeza.

Foto: Goran Vesić/Facebook

 

 

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Sušnica je rekao da je ovo istorijski dan za opštinu i sve njene građane, koji na ovaj dan čekaju decenijama.
- Danas je potpisan Memorandum o razumevanju o izgradnji drugog mosta u Bačkoj Palanci, koji će ovu opštinu spojiti sa naseljima na Sremskoj strani naše opštine. Ovaj most će značajno unaprediti kvalitet građana dva naselja i omogućiće im da za manje od 20 minuta stignu do Bačke Palanke i obave sve svoje poslove. Svi oni svaki dana prelaze četiri pasoške kontrole, strpljivo su čekali da dođe neko bolji dan. Srbija je zahvaljujući  predsedniku  Aleksandru Vučiću, danas ekonomski dovoljno jaka da izgradi mostove, auto puteve, brze pruge da rehabilituje i gradi lokalne puteve - rekao je Sušnić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija