• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

17.12.2023

10:30

Najnovije upozorenje RHMZ: U ovim delovima zemlje moguće je izlivanje reka, a evo šta nas čeka narednih dana

RINA

Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ: U ovim delovima zemlje moguće je izlivanje reka, a evo šta nas čeka narednih dana

Podeli vest

Posle obilne kiše, Srbiju je danas zatekao slab mraz, u kotlinama oblačnost i magla, a Brezovicu, Kukavicu, Vlasinu i Goliju okovao je sneg. Prema najavi RHMZ-a, danas nas očekuje pretežno sunčano vreme, nakon čega će, u naredna tri dana uslediti nagli porast temperature.

Kišna epizoda prethodnog dana uslovila je veći sneg na planinama južne Srbije. Na planinama iznad 1.000 metara nadmorske visine ima pola metra snega. Jak anticiklon će iznad velikog dela Evrope usloviti stabilno vreme i pozitivna temperaturna odstupanja od oko 10°C. 

Ujutru mestimično mraz, dnevna temperatura u postepenom porastu, hladnije će biti gde se duže zadrži tmurno. 

Vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, kod Pančeva 20. decembra, na Tisi kod Titela 18. decembra, a na Savi kod Šapca 19. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Narednih dana porast temperature

U Srbiji ujutru slab mraz, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne.Sredinom dana i po podne biće pretežno sunčano. Vetar slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni, saopštio je RHMZ. Najniža temperatura od -5 do 0, najviša od 4 do 9 stepeni, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo se očekuje niska oblačnost i formiranje magle.

Prognoza za naredne dane

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice ujutru biti mestimično slabog mraza, niske oblačnosti i magle, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana. U ostalim predelima očekuje se toplije vreme, sa sunčanim intervalima, uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između 8 i 13 stepeni. Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija