• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Kurir

21.12.2023

16:24

Ovi delovi Srbije na udaru olujnog vetra, ledene kiše i snega! Iznad naše zemlje snažan ciklon!

Beta

Društvo

Ovi delovi Srbije na udaru olujnog vetra, ledene kiše i snega! Iznad naše zemlje snažan ciklon!

Podeli vest

Srbija će tokom petka i subote biti pod uticajem veoma snažnog ciklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se očekuje oblačno i veoma vetrovito vreme sa padavinama.

Već tokom noći i jutra Srbiju će zahvatiti naoblačenje sa padavinama, uz pojačanje zapadnog i jugozapadnog vetra.

U petak će u celoj Srbiji biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom jutra na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biće uslova za ledenu kišu i sneg biće čak i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura biće od -4°C na jugu i jugoistoku do 6°C na severu Srbije i u Beogradu, maksimalna dnevna od 6°C na jugoistoku do 12°C na severu Srbije, u Beogradu do 10°C.

Foto: Informer

 

Tokom dana duvaće veoma jak zapadni i severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, naročito u Vojvodini.

Kišovito vreme očekuje se i u subotu, ujutro ponegde uz susnežicu i sneg. Biće i dalje veoma vetrovito, uz veoma jak, na udare i olujni jugozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 8°C na severoistoku do 18°C na zapadu Srbije, u Beogradu do 14°C.

Pod uticajem ciklona vazdušni pritisak biće narednih dana ispod normale, a najniži na severu i severoistoku, pa će i iz tog razloga biti veoma vetrovito.

Foto: Informer

 

Zbog olujnog vetra, tokom petka i subote preporučuje se ogroman oprez, jer može doći i do pojave materijalne štete, ali i da izazove probleme u saobraćaju.

Prema vremenskoj prognozi, smirivanje vremena očekuje se u nedelju, uz razvedravanje, a slabih padavina biće još na severoistoku.

Početkom sledeće sedmice suvo i relativno toplo, temperatura ponegde i preko 15°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ona je srpska snajka koja obožava pečenje: Patricia se zbog ljubavi iz Afrike preselila u Čačak, krstila se u našoj crkvi i primila pravoslavlje (FOTO)
Društvo

Ona je srpska snajka koja obožava pečenje: Patricia se zbog ljubavi iz Afrike preselila u Čačak, krstila se u našoj crkvi i primila pravoslavlje (FOTO)

Početkom ove godine grad na Moravi dobio je novu stanovnicu koja se u Čačak zbog ljubavi doselila čak iz daleke Zambije. Patricia Kaunda Radojičić postala je srpska snajka i tokom ovih prvih meseci života u našoj zemlji ima samo pozitivne utiske. Ipak, najjači utisak na nju je ostavila domaća hrana - potpuno drugačija od one koja se jede u Africi.

21.12.2023

15:31

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija